USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У волинському військкоматі розповіли, яким буде цьогорічний призов

7 Січня 2022 08:27
Торік на строкову військову службу призвали близько тисячі волинських юнаків. Скільки призвуть цього року, покаже весняна кампанія. Терміни призову на військову службу затвердили ще перед Новим роком.

Заступник керівника сектору комплектування Волинського обласного військового комісаріату Олександр Петрюк розповів телеканалу «Аверс»: «Призов на строкову військову службу відбуватиметься з квітня до червня і з жовтня до грудня, тобто протягом квітня, травня, червня та жовтня, листопада, грудня. Призову підлягають юнаки віком від 18 років».

Необхідна кількість особового складу стане відома пізніше, в березні. Прогнозовано найбільше юнаків піде в сухопутні війська.

Майор Олександр Петрюк наголосив: строковиків у зону бойових дій не залучатимуть.

«Звертаємо увагу, що в ООС строковики не залучаються. Для чого залучають строковиків? Основна маса – охорона баз і складів, арсеналів. Коли військова частина, наприклад, одна з бригад, виходить для виконання завдань силами контрактників, особовий склад залишається в постійному пункті дислокації і несе свою службу. Ще раз повторюю: в ООС – тільки за власним бажанням і тільки військовослужбовці за контрактом», – пояснив він.
Деяким юнакам надаватимуть відстрочку. Серед основних підстав – стан здоров’я, сімейні обставини і здобуття освіти.

«Ті, в кого є на утриманні непрацездатні батько, матір. За відсутності батьків, брат чи сестра. Якщо є документи, які підтверджують, що він – єдиний опікун, надається відстрочка. Якщо одночасно кілька синів підпадають під призов на строкову військову службу, то направляється на строкову військову службу один. Ті, хто навчаються в професійних навчальних закладах, у закладах освіти ІІІ ступеня, до 21-річного віку отримують відстрочку від строкової військової служби. По досягненню 21 року відстрочка втрачається», – зазначив Олександр Петрюк.

Відстрочку за станом здором’я надають терміном до одного року. Далі рішення приймає медична комісія.

Заступник керівника сектору комплектування Волинського обласного військового комісаріату зауважує, що в такому разі юнак не звільняється від проходження військової служби, а отримує рік на лікування. Він звернув увагу, що для кожного роду військ притаманні відповідні вимоги до стану здоров’я. І якщо людина не придатна за станом здоров’я для проходження служби в десантно-штурмових військах, то вона може бути придатною для проходження служби в сухопутних військах.

Торічну призовну кампанію у військкоматі називають вдалою. Якщо кілька років тому чимало призовників ухилялися від проходження військової служби, то минулорічна осіння кампанія засвідчила, що волинські хлопці стали охочіше йти в армію.

Як писало Інформаційне агентство Волинські Новини, СБУ викрила керівника відділу Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки ЗСУ на систематичному вимаганні хабарів. Зловмисник спонукав призовників до сплати неправомірної вигоди за надання їм відтермінування від проходження строкової військової служби.

У поле зору СБУ потрапив керівник відділу призову Анатолій Герез.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пропоную Показати IP 7 Січня 2022 09:25
Оласному комісару провести інструкторсько-методичні збори по порядку грамотного отримання хабарів спеціаістами по ПРИЗОВУ і озвучте тарифи
1+1 Показати IP 7 Січня 2022 10:27
Да

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus