USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У волинську лікарню придбали необхідне для діагностики обладнання

18 Листопада 2018 11:52
За кошти соцеконому залучені народним депутатом Іриною Констанкевич для потреб Цуманської районної лікарні придбали аналізатор крові, що дає можливість зробити необхідний аналіз по 20 показниках протягом 60 секунд, що значно полегшує роботу персоналу та дає можливість поставити точний діагноз. Раніше цього року за кошти соцеконому купили відеокольпоскоп, який допоможе виявляти та попереджувати хвороби у жінок на ранніх стадіях, а відповідно і ефективно їх лікувати.

Під час робочого візиту до Ківерцівського району Ірина Констанкевич побувала у лікарні, йдеться на сайті нардепа.

Ірина Констанкевич разом із Оленою Граусе та сільським головою Анатолієм Дорошуком оглянули кабінет прийому із новим обладнанням, терапевтичне та дитяче відділення, поспілкувалася з пацієнтами.

Лікар-гінеколог Валентина Януль стверджує, дуже задоволена відеокольпоскопом, що при він вже себе виправдав, адже у трьох жінок вдалося виявити онкологічні захворювання, а відповідно вчасно їх пролікувати, що допомогло зберегти людям життя. Лікар каже, що сьогодні у неї хороший день, адже при оглядах злоякісних патологій не було виявлено.

Функціонування такої лікарні в Цумані вкрай необхідним, адже відділення завжди переповнені, а попри псевдомедичну реформу лікарі дають собі раду і турбуються про своїх пацієнтів. Якість харчування просто чудова, а маленькі пацієнти безкоштовно забезпечуються цілим рядом ліків.

«У нашій лікарні лікуються і ті, хто не входить до об’єднаної територіальної громади, не відмовляємо нікому», - запевняє цуманський селищний голова Анатолій Дорошук.

Також за кошти соцеконому залучені народним депутатом Іриною Констанкевич для потреб лікарні був придбаний аналізатор крові, що дає можливість зробити необхідний аналіз по 20 показниках протягом 60 секунд, що значно полегшує роботу персоналу та дає можливість поставити точний діагноз.

Ірина Констанкевич залишилась задоволена результатом та переконана, що ця лікарня є прикладом того, як потрібно втілювати реформи на місцях.

«У Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що відповідно до реформи гроші будуть іти за пацієнтом, однак далі обіцянок справа так і не дійшла. Ті зміни, які відбуваються у Цуманській лікарні – це запорука того, що медзаклад буде повноцінно функціонувати без скорочень та перешкод. Звичайно, будемо й далі працювати над тим, щоб ще посилити позиції установи, залучити кошти з держбюджету. Ця лікарня вчасно та оперативно надає медичну допомогу для місцевого населення, тому наш обов’язок її підтримати», – підсумувала народний депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus