USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У волинських борчинь – рекордна кількість медалей

9 Квітня 2015 14:04
У Харкові з 6 по 9 квітня триває Чемпіонат України за трьома видами боротьби. Традиційно сильно себе показала збірна Волині з вільної боротьби. Волинські борчині на всеукраїнській першості завоювали сім медалей.
Свою високу кваліфікацію підтвердила чемпіонка світу Юлія Ткач, без проблем перемігши у ваговій категорії 63 кілограми. Нагадаємо, в березні Юлія разом зі своєю колегою Оксаною Гергель виступали у складі збірної України на командному Кубку світу в Санкт-Петербурзі.
Сама ж Гергель у ваговій категорії 58 кілограмів стала другою. У фіналі Оксана програла міжнародниці Тетяні Лавренчук. Гергель вигравала перший і другий періоди 1:0, але в кінці пішла на кидок, який не вдався. «Не вистачає тактики, стриманості. Вона ще молода, рветься себе показати, а ризикувати на Чемпіонаті України не можна. Треба боротися вивірено, боротися за кожен бал. Та у неї ще все попереду: вона ще побореться за місце в збірній у цій вазі», - розповідає Заслужений тренер України Анатолій Мілєхін.

Лілія Горішна у категорії 53 кілограми виборола золоту нагороду. Зазначимо, спортсменка зовсім недавно перейшла з юніорів у молодь. Молодіжний Чемпіонат України вона теж виграла, а наприкінці березня перемогла й у Чемпіонаті Європи, що відбувся у польському місті Валбжих.
Третє «золото» на харківському чемпіонаті у волинську «скарбничку» поклала Оксана Ващук.
«Дуже радує повернення Оксани. Вона боролася в категорії 69 кілограмів минулого року, зараз повернулася в 75 кілограмів і пройшла основну конкурентку ЗМСУ Катерину Бурмістрову. Це є вагома заявка на Чемпіонат світу та Олімпійські ігри», - коментує Мілєхін.

Другою на ЧУ стала Вікторія Лукінська.
У категорії 60 кілограмів у фіналі вона поступилася МСМК Тетяні Омельченко.

У цій же вазі бронзову нагороду виборола Ірина Остапук з Нововолинська.
Ще одну «бронзу» взяла волинянка Наталія Мазур у в/к 69 кілограмів.
У неофіційному командному заліку жіноча команда Волині поступилася лише львівським борчиням. «Сім медалей – ще такого не було в історії волинського спорту. Це дуже важливий історичний здобуток. Всі дівчата – молодці, виступили дуже гарно», - підсумував тренер.

Окрім медальних звитяг жінок, вдало виступив і представник чоловічої статі Михайло Даценко («Спартак», ШВСМ, тренер А. Милехин). Наш спортсмен підтримав колег, завоювавши бронзову нагороду у ваговій категорії до 125 кг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дьодік Показати IP 9 Квітня 2015 14:30
Дуже гарні волинські борцици. Молодці!
Борець Показати IP 9 Квітня 2015 15:38
Ще й дівчатка всі дуже гарні волиняночки! Молодці, вітаю щиро!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus