USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У волинських лісах побільшало фазанів – у дику природу випустили майже три сотні птахів

12 Квітня 2023 23:42
Ще 280 фазанів оселилися на Волині – на території Ковельщини та Ківерцівщини.

Днями птахів випускали із вольєрів у вільний простір. Про це повідомив Поліський лісовий офіс.

Один із підвидів, який тепер оселився на Ківерцівщині, – фазан румунський. Відрізняється від звичайного практично лише забарвленням.

Лісівники готуються до випуску птахів у природу. Спочатку підгодовують у вольєрі, спостерігають. На волю випускають найсильніших особин, найбільш придатних до життя у вільному просторі.
Фазани на Волині приживаються добре.

На Горохівщині вже вирощують «суто волинських», не привезених з інших областей. Їх цієї осені розселили практично в усіх угіддях області – загалом випустили понад 1000 особин.
Читати ще: У лісництві на Волині випустили на волю 25 оленів та 200 фазанів

Лісівники навіть у природних умовах намагаються додатково створити комфортні умови для птахів. Наприклад, встановлюють захисні споруди, де фазан може ховатися від хижаків. Такі будиночки служать і підгодівельними майданчиками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор. Зоолог Показати IP 13 Квітня 2023 10:32
Нищити рідну природу -- давня традиція волинян. І радісно кричати про це. А про порушення одразу кількох законів України на Волині думати не вміють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus