USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У «Волиньвугілля» відсудили понад 5,5 мільйона гривень

23 Січня 2021 23:02
У державного підприємства «Волиньвугілля» відсудили понад 5,5 мільйона гривень через несвоєчасну оплату електроенергії ТзОВ «Львівенергозбут».

Про це стало відомо з рішення Господарського суду Волинської області.

Так, 27 листопада 2020 року товариство з обмеженою відповідальністю «Львівенергозбут» звернулось до суду з позовом про стягнення з державного підприємства «Волиньвугілля» 5 мільйонів 565 тисяч 926 гривень, з яких 5 мільйонів 501 тисяча 678 гривень – заборгованість по оплаті електричної енергії, 51 тисяча 397 гривень – пеня, а також 12 тисяч 849 гривень – сума трьох відсотків річних.

На обґрунтування позовних вимог позивач посилався на невиконання відповідачем умов договору про постачання електричної енергії в частині проведення належних та своєчасних розрахунків по оплаті, виникнення заборгованості та нарахування у зв`язку з цим сум пені та відсотків річних.

Відзначимо, що «Волиньвугілля», будучи відповідачем у справі, не скористалося своїм процесуальним правом на подання відзиву на позов.

Суд встановив, що «Волиньвугілля» не виконало взяті на себе згідно з договором зобов`язання в частині проведення з «Львівенергозбутом» розрахунків по оплаті відпущеної електричної енергії та не оплатило їхню вартість в повному об`ємі. У зв`язку з цим на момент звернення кредитора до суду з відповідним позовом та на час розгляду справи судом підприємство заборгувало постачальнику 5 мільйонів 501 тисячу 678 гривень.

Врахувавши всі обставини справи, суд задовільнив позов «Львівенергозбуту».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus