USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У ВООЗ заявили, що людство пройшло майже 60% шляху в боротьбі з COVID-19

11 Жовтня 2021 07:40
У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомили, що незабаром людство подолає 60% шляху в боротьбі з пандемією коронавірусу. Водночас попереду ще можуть зустрітися несподівані перешкоди.

Про це заявила головна наукова співробітниця ВООЗ Сум’я Свамінатан в інтерв’ю швейцарській газеті SonntagsBlick, повідомляє Громадське.

Журналісти запитали в неї, на якій стадії зараз перебуває людство, якщо порівнювати пандемію з марафоном. На що Свамінатан відповіла: «Сподіваюся, що ми скоро подолаємо 60% маршруту. Однак не виключено, що нам доведеться подолати ще безліч перешкод».

Тому, додала головна наукова співробітниця ВООЗ, прогнозувати терміни завершення пандемії поки що зарано.

«Було б передчасно говорити, що ми скоро це (пандемію – ред.) подолаємо, це не так. Для цього занадто багато залишається невідомим. Зокрема, несподівана поява нових варіантів (штамів коронавірусу – ред.)», – зазначила Свамінатан.

Представниця ВООЗ зауважила, що у деяких частинах світу більшість населення вже вакцинована: від 70 до 80%. Натомість в інших частинах світу, наприклад, на африканському континенті, менш як 4% населення повністю щеплені.

«Чим більше ми будемо миритися з цією ситуацію, тим більший ризик появи нових штамів. Ось чому ВООЗ закликає використовувати всі наявні дози вакцин для збільшення рівня вакцинації у всьому світі», – додала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus