USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Реальна кількість смертей від коронавірусу може сягати 8 мільйонів, – ВООЗ

22 Травня 2021 08:27
Всесвітня організація охорони здоровʼя повідомляє, що від коронавірусу померли щонайменше 6–8 мільйонів людей, хоча у її офіційній статистиці це число трохи понад 3 мільйонів.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на Reuters.

«Це число [смертей від коронавірусу] дійсно у два–три рази більше. Я думаю, можна з упевненістю сказати, що кількість померлих можна було б оцінити від 6 до 8 мільйонів», – сказала на брифінгу Саміра Асма, заступник Генерального директора ВООЗ у відділі даних і аналітики.

Водночас в офіційному звіті ВООЗ загальна кількість смертей від пандемії у 2020 році склала не менше 3 мільйонів. Водночас організація вказала на відсутність надійних систем реєстрації смертей у багатьох країнах. Також зазначається, що багато людей помирали від коронавірусу ще до того, як здали тест.

Аналітик даних ВООЗ Вільям Мсембурі пояснив, що у ці 6–8 мільйонів включили приблизну кількість незареєстрованих смертей та відсоток тих пацієнтів, хто просто не звертається по допомогу до лікарів (через недовіру до них або проблеми із мобільністю) та інші фактори.

Навіть у регіонах з відносно надійними системами звітності заниження кількості смертей цілком можливе. За оцінками ВООЗ, у 2020 році в Європейському регіоні померло від 1,1 до 1,2 мільйона людей – хоча офіційно 600 тисяч. У Північній і Південній Америці число офіційних смертей – 900 тисяч, а фактично може бути 1,5 мільйона.

Дані Університету Джонса Гопкінса свідчать, що станом на 21 травня у світі з початку пандемії зафіксували понад 165 мільйонів хворих на коронавірус і зробили понад 1,5 мільярда щеплень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus