USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Вʼєтнамі можуть обвалитися відомі «скелі, що цілуються»

25 Серпня 2023 00:27
У Вʼєтнамі в бухті Ха Лонг знамениті «скелі, що цілуються», перебувають під загрозою обвалення.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на BBC.

Бухта Ха Лонг розташована у Вʼєтнамському морі та є обʼєктом Світової спадщини ЮНЕСКО. Вона всіяна сотнями крихітних острівців, які відвідують мільйони туристів. Скелі-близнюки, які височіють над затокою і здаються дотичними або «цілуються», дуже популярні поміж відвідувачів.

Науковці з Вʼєтнамського інституту геолого-геофізичних досліджень і мінеральних ресурсів заявили, що нелегальне рибальство та нерегульований туризм сприяють прискоренню ерозії гірських порід. Поки інститут проводив дослідження для звіту, співробітники помітили, як один туристичний катер зупинився всього за 19 метрів від острівця. Експерти виявили глибокі тріщини у скелях і попереджають, що вони можуть зруйнуватися, якщо не вжити заходів щодо їх збереження.

Читати ще: У Шотландії волонтери шукатимуть «Лохнеське чудовисько» вперше за 50 років

Дослідники закликають чиновників запровадити нові правила для затоки, зокрема обмежити швидкість човнів, що проходять через неї, до 5-10 км/год. Місцевих рибалок теж слід заохочувати уникати вилову риби навколо каміння, щоб зменшити відтік води, а щоб зміцнити острів, у тріщини можна заливати цемент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus