USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

У виконкомі хочуть ліквідувати збиткові луцькі підприємства

2 Квітня 2014 13:10
Доцільністю існування збиткових комунальних підприємств зацікавилися у виконкомі Луцької міської ради.


Про виконання комунальними підприємствами міста фінансових планів розповіла начальник відділу фінансового контролю та аудиту Валентина Малютіна. Член виконкому Юрій Довгун поцікавився в доповідачки, для чого місту комунальні підприємства, які декларують збиткову діяльність, зокрема КП «Парки і сквери міста Луцька» та КП «Луцькмістобуд». З його слів, місту не варто фінансувати збиткові підприємства, а їх можуть замінити приватні структури.


Зі слів Валентини Малютіної, питання про ліквідацію КП «Луцькмістобуд» ставили раніше, проте нині на рівні держави є питання про повернення до цієї форми містобудівної діяльності. Зараз підприємство надає послуги приватним особам з виготовлення проектної документації.


З її слів, підприємство розпочало будівництво у 2007 році за рахунок власних прибутків, зараз їх немає. Будівництво довелося завершити за кошти міського бюджету, була внесена сума на оздоблення фасаду. Зі слів міського голови Миколи Романюка, якщо б приміщення не завершили, воно просто розвалилося б, а там, окрім «Луцькмістобуду», мають бути розташовані інші структурні підрозділи міськради, яких перевели із приміщень дитячих садків.

Заступник мера міста Святослав Кравчук зазначив, що КП «Парки і сквери міста Луцька» займається питаннями, які актуальні для громади, утримуючи в належному стані парки міста, залучаючи людські та фінансові ресурси. З його слів, якщо віддати цю функцію приватній фірмі, потрібно буде платити значні кошти з міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus