USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Японії біржа обіцяє відшкодувати клієнтам вкрадену хакерами криптовалюту

29 Січня 2018 12:24
Coincheck обіцяє використати власні кошти для відшкодування понад 46 млрд єн (423 млн доларів) клієнтам, які втратили свою криптовалюту, пише ВВС Україна.

Японська компанія зупинила торги після виявлення «несанкціонованого доступу» до своєї цифрової біржі. Близько 260 тис. клієнтів повідомили, що постраждали від цієї крадіжки.

Наголошується, що вкрадені гроші Coincheck зберігалися у «гарячому гаманці», який під'єднаний до Інтернету та перебуває у режимі онлайн. «Гарячий гаманець», на відміну від «холодного гаманця», зберігає кошти в автономному режимі.

Після того, як виявили втручання, компанія заморозила депозити та можливість зняття коштів для всіх криптовалют, окрім біткоїнів.

Хакерська атака відбулася у п'ятницю вночі. На біржі Coincheck дізналися про неї лише через вісім із половиною годин.

Виконавчий директор біржі Юсуке Оцука повідомив про викрадення криптовалюти NEM. «Це приблизно 58 млрд єн (534 млн доларів) за курсом на момент виявлення атаки», - повідомив він.

Пан Оцука додав, що в Coincheck знають цифрову адресу, на яку були відправлені кошти і з'ясовують можливість їхнього повернення.

«Ми їх відстежуємо, і якщо ми зможемо продовжувати відслідковувати, можливо, їх вдасться повернути», – зазначив він.

Coincheck повідомила про інцидент поліцію та Агенцію фінансових послуг Японії.

NEM – це десята криптовалюта за ринковою вартістю. За 24 години її вартість знизилася на 11% до 87 американських центів, повідомляє агентство Bloomberg.

Крім того, курс біткоїна у п'ятницю знизився на 3,4%, а Ripple збільшила вартість на 9,9%, за даними агентства.

Як раніше повідомлялося, у Японії з криптобіржі Coincheck хакери викрали 526 мільйонів одиниць (токенів) криптовалюти NEM, що становить близько 400 мільйонів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus