USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Єгипті вперше за 100 років знайшли папірус із текстами Книги мертвих

22 Січня 2023 00:52
У Єгипті за 25 кілометрів від Каїра археологи знайшли 16-метровий папірус, який добре зберігся. Таких документів не знаходили вже сто років.

Про це пише ТСН з посиланням видання Egypt Independent.

Це перший цілий папірус, який знайшли за століття, і названо його на честь генерального секретаря Вищої ради старожитностей Єгипту.

Дослідники ще працюють над перекладом тексту на папірусі. Але відомо, що він містить фрагменти зі знаменитої Книги мертвих. Це збірка урочистих релігійних текстів, які мали посприяти переходженню померлого до потойбіччя та досягненню умиротворення. Такі папіруси поміщали всередину саркофагів під час поховання людини.

Читати ще: У Єгипті знайшли мумії з золотими язиками

Утім є різні варіації Книги мертвих, тож вивчення цього тексту може допомогти краще зрозуміти вірування стародавніх єгиптян щодо посмертного життя.

Знахідку представлять для огляду у Великому єгипетському музеї після його відкриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus