USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

У ЄС остаточно схвалили виділення €5 мільярдів на зброю для України

18 Березня 2024 19:06
Рада міністрів закордонних справ Євросоюзу під час засідання 18 березня ухвалила остаточне рішення щодо виділення додаткових €5 мільярдів на військову підтримку України в межах Європейського фонду миру.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України, передає УНІАН.

«Український солдат – єдина надія Європи на збереження миру. Не має бути жодних обмежень чи затримок у забезпеченні українських військових усім, чого вони потребують, щоб зламати хребет російським окупаційним військам на українській землі», – сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який був присутній на засіданні.

Читати ще: Країни ЄС прагнуть зібрати 1,5 млрд доларів для закупівлі снарядів для України

Він також подякував Чехії за своєчасну ініціативу з закупівлі артилерійських боєприпасів для України та усім державам-членам ЄС, які вже зробили свої внески для її втілення.

Читати ще: Нідерланди виділять €100 мільйонів на закупівлю боєприпасів для України за межами ЄС

Як пише Polskie Radio, країни Європейського Союзу погодилися виділити цього року €5 мільярдів на озброєння України. Рішення було ухвалено на зустрічі у Брюсселі. Це стало можливим завдяки тому, що Угорщина, яка була проти, вирішила утриматися від голосування.

Читати ще: Норвегія виділила понад 150 млн доларів на закупівлю боєприпасів для України

Наразі Європейський фонд миру профінансував компенсації країнам, які постачали Україні військову техніку. Гроші з цього фонду отримувала й Польща. Тепер цю формулу дещо змінили й, окрім відшкодування витрат, гроші будуть перераховувати і на спільні закупівлі зброї також за межами ЄС. У пріоритеті є військова техніка, яку виготовляють на території Євросоюзу. На цьому наполягала Франція.

Однак компромісом стало рішення дозволити купувати зброю поза межами спільноти, якщо це буде єдина можливість. Внесок кожної країни до цього фонду залежатиме від ВВП. На прохання Німеччини до уваги будуть брати двосторонню військову допомогу, яку кожна європейська країна надає Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus