USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Єврокомісії привітали підписання Зеленським нового Виборчого кодексу

29 Грудня 2019 18:16
В Європейській комісії назвали хорошими новинами підписання президентом України Володимиром Зеленським Виборчого кодексу.

Про це повідомила заступник Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів з розширення Європейської комісії Катаріна Матернова в мікроблозі Twitter, передає УНІН.

«Хороші новини про виборчу реформу в Україні», – зазначила Матернова, коментуючи підписання Зеленським цього документа.

28 грудня президент України підписав Виборчий кодекс. У ньому передбачена пропорційна система виборів народних депутатів України.

У кодексі об’єднані п’ять чинних законів: про вибори народних депутатів, президентських виборах, місцевих виборах, Центральної виборчої комісії та Єдиному державному реєстрі виборців.

13 вересня Зеленський повернув у парламент кодекс зі своїми пропозиціями. 19 грудня Верховна Рада ухвалила Виборчий кодекс, врахувавши всі пропозиції глави держави.

Пропозиціями президента передбачено, що загальнодержавні вибори можуть проводитися одночасно з місцевим референдумом, позачерговими, повторними, проміжними, першими, додатковими місцевими виборами.

При цьому чергові та позачергові загальнодержавні вибори не можуть проводитися одночасно з всеукраїнським референдумом, іншими черговими або позачерговими загальнодержавними виборами, черговими місцевими виборами.

Право голосу на виборах депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим мають виборці, які проживають на території АРК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
українець Показати IP 29 Грудня 2019 20:03
Залишилось лише розпустити цю ВР і за Виборчим кодексом вибрати нову.І на осінь, вибори повсій вертикалі влади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus