USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Європі розкритикували спецоперацію СБУ

30 Травня 2018 21:57
В організації «Репортери без кордонів» у середу, 30 травня, розкритикували інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими правоохоронцями. Також негативну реакцію це викликало і в ОБСЄ, інформує Кореспондент.

Так, генеральний секретар організації Репортери без кордонів Крістоф Делуар висловив обурення такою маніпуляцією.

"Репортери без кордонів рішуче висловлюють обурення у зв'язку з розкритою маніпуляцією, проведеною українськими спецслужбами в рамках інформаційної війни. Завжди вкрай небезпечно, коли держави "грають" з фактами, особливо - коли це роблять з журналістами", - написав він у Twitter.

Жаль з приводу поширення Україною дезінформації про вбивство Бабченка висловив і представник Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір. Про це він також написав у Twitter.

"Щасливий, що Аркадій Бабченко живий! Я висловлюю жаль з приводу рішення про поширення неправдивої інформації про життя журналіста. Держава зобов'язана надавати громадськості правильну інформацію", - написав він.



Зауважимо, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір збирався до Києва, щоб висловити солідарність з журналістською спільнотою України у зв'язку з інформацією про вбивство Бабченка.

Увечері 29 травня повідомлялося, що Бабченка застрелили на порозі власної квартири в Києві.

Сьогодні стало відомо, що "вбивство" Бабченка виявилося спецоперацією СБУ, яка тривала два місяці. Сам журналіст з'явився на брифінгу перед журналістами, розповів про спецоперацію СБУ і вибачився перед своєю дружиною. Як стало відомо, організатор замаху на Бабченка планував здійснити в Україні 30 вбивств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мені Показати IP 30 Травня 2018 23:08
Сподобалась булькотня Луценка про маршала Маннергейма. Хочеться сказати Юра *надо закусивать*
Я Показати IP 31 Травня 2018 06:31
что они не делают - не идут дела.....як ви братці не сідайте хр*н з вас музиканти получаться... типу того

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus