USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У заступника головного редактора «Українського радіо» проводять обшук

15 Листопада 2017 15:59
У квартирі заступника головного редактора, завідувача редакції «Українського радіо» Світлани Мялик прокуратура проводить обшук.

Про це написала сама Свтілана Мялик на своїй сторінці у Facebook.

«Друзі, у мене в квартирі обшук. Прокуратура. Пов'язую це з профдіяльністю», – йдеться у повідомленні. Зі слів Мялик, «шукають флешки, телефони, ноутбук».

«В останній час я почала курувати напрям спецпроектів на Укррадіо. Зокрема, журналістських розслідувань . Останній час мала погрози на свою адресу. Йдеться про тіньові схеми щодо не надходжень коштів до бюджету», – додала вона.


Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська прокоментувала обшук.«Ти знаєш з чим це пов'язано – і точно не з тобою, і не з твоєю професійною діяльністю!», пише Детектор медіа.

Гітлянська запевнила, «що справа по родичу Мялик в прокуратурі». Та додала, що цю справу розслідує Генпрокуратура, а СБУ лише допомагає.

«Справу веде Генеральна прокуратура щодо її близького родича. СБУ лише супроводжує слідчі дії прокуратури. Ми здійснюємо підтримку слідчих дій Генпрокуратури. Це звичайна практика, дуже часто співробітників СБУ залучають до оперативних дій охоронних органів. Обшук проводять слідчі прокуратури. Ми просто допомагаємо», – сказала речниця СБУ.

У СБУ не пов'язують обшук з професійною діяльністю Світлани Мялик. «Це точно не пов’язано з нею та її журналістською діяльність. Якщо твій родич журналіст, це не індульгенція, що твій родич може робити кримінальні речі», – наголосила пані Гітлянська.

Своєю чергою, у Генеральній прокуратурі назвали причину обшуку в квартирі Світлани Мялик.

«Обшуки не пов’язані із журналістською діяльністю С.Мялик. Причина – діяльність її родича на посаді співробітника ДФС (Державної фіскальної служби України – редю.). Буде офіційне повідомлення. І головне – родич-журналіст – не індульгенція для будь-кого», – прокоментувала ситуацію з обшуком прес-секретар Лариса Сарган.

Нагадаємо, у ервні цього року в офісі «Страна.ua» та в оселях кількох журналістів цього інтернет-видання Служба безпеки України провела обшуки. Правоохоронці заявляють, що слідчі дії відбувались законно і за рішенням суду. А головною метою було виявити матеріали, які становлять державну таємницю. Згодом стало відомо, що гоовного редактора видання Ігоря Гужву затримала поліція. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Гужва нібито вимагав та отримав 10 тис доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus