USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Жидичині запрацювала добровільна пожежна команда

14 Вересня 2023 15:51
Сьогодні у селі Жидичин Луцького району розпочала роботу добровільна пожежна команда. Її створення є важливим фактором у покращенні безпеки жителів. Тепер оперативніше відбуватиметься реагування на надзвичайні ситуації, пожежі.

Про це інформують у Луцькій міськраді.

Для ефективної роботи членів команди Управлінням ДСНС України у Волинській області надано пожежно-рятувальний автомобіль. Нині у складі команди є п’ятеро добровольців, троє з них – ченці Свято-Миколаївського чоловічого монастиря.

Участь у заході взяв заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич. Він зауважив, що це вперше на теренах Луцької міської громади створено добровільну пожежну команду та подякував людям, які згодилися стати її учасниками.

«Луцька міська рада всіляко сприятиме її роботі, забезпечуватиме обслуговування автомобіля, паливно-мастильні матеріали, страхування. У сьогоднішній військовий час у нас нові виклики і такі команди можуть першими прибути на місце надзвичайної події. Інколи ці 5-10 хвилин до прибуття працівників ДСНС можуть багато що вирішити. Це початок роботи і переконаний, що такі команди мають бути й у інших населених пунктах нашої громади», – наголосив він та привітав працівників ДСНС з Днем рятівника, яке відзначатиметься у цю неділю, 17 вересня.
Привітав присутніх із сьогоднішньою подією й т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Волинській області Сергій Демидюк та наголосив, що створення добровільних чи місцевих пожежних команд сприяє покращенню безпекового простору на теренах Волині. Він наголосив, що такі команди допомагають роботі професійних рятувальників і полегшують її. За його словами, це спільний проект Головного управління ДСНС України у Волинській області, Луцької міської ради та Свято-Миколаївського чоловічого монастиря.

Настоятель Свято-Миколаївського чоловічого монастиря Архімандрит Костянтин зауважив, що радо підтримує таку ініціативу. За його словами, раніше, якщо траплялась якась надзвичайна подія, монахи завжди допомагали односельцям, а тепер з автомобілем буде робити це ще швидше та ефективніше – оперативно прибути на місце події і розпочати першочергові дії щодо ліквідації пожежі, а далі уже працюватимуть підрозділи ДСНС. Він переконаний, що такі дії дадуть можливість мінімізувати шкоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus