USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У змаганнях рівні усі: у Луцьку відбулася олімпіада для молоді з інвалідністю

3 Жовтня 2020 11:43
Спорт не лише покращує здоров’я, але й дає можливість розвиватися та повірити у власні сили, і саме цього потребує молодь з інвалідністю. У Луцьку відбулась спеціальна олімпіада з футболу, де своє вміння володіти м’ячем демонстрували молоді та активні люди з інвалідністю, для яких спорт став частиною життя незважаючи на діагноз лікарів.

Європейський футбольний тиждень – спільний проект Спеціальної Олімпіади та УЄФА, покликаний створити можливості для залучення до гри у футбол якомога більшої кількості дітей і молоді з інвалідністю, щоб допомогти їм соціально адаптуватися, зрозуміти свою рівність і, найголовніше, відчути підтримку з боку вболівальників, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Зі слів виконавчого директора Спеціальної Олімпіади України Андрія Підварка подібні заходи дуже потрібні для людей з інвалідністю, адже саме вони допомагають в майбутньому досягати гарних результатів у спорті, а головне – відчувати позитивні емоції від участі:

«Змагання чи дозвілля людей з інвалідністю, чи без, формує відкрите, здорове суспільство взаємоповаги, довіри і товариських стосунків. Клятва, яку повторюють на всіх змаганнях спеціальної олімпіади в світі, на різних мовах звучить так: «Я прагну перемогти, але якщо я не зможу перемогти, то буду завзятим у цій спробі».
Перед футбольними поєдинками ГО «Даун –синдром» спільно з СК «Герць» виконали бойовий гопак, а футбольний майстер-клас провели тренери «Волині».

В змаганнях взяли участь чотири команди: три з Волині і одна з Рівного. Представникам інших регіонів країни приїхати на олімпіаду завадив карантин.

Хвилиною мовчання вшанували чемпіона України з легкої атлетики з метання спису серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Миколу Стасюка, який нещодавно помер під час змагань в Херсоні. Друзі по спорту ще не можуть оговтатись від втрати і сьогоднішні змагання присвячені цьому волинському спортсмену.

«Якщо говорити про відомих футболістів, то вони грають за гроші. Для Колі це було не важливо, він любив спорт, хотів досягнути успіху і довести, що хоч він і мав інвалідність, проте ми такі, як і усі», – каже його колега-спортсмен.

По закінченню змагань кожен учасник отримав нагороди і кубки, адже їхньою головною метою є залучення молоді до занять спортом.

Як завжди до гарної справи долучився і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який неодноразово підтримував громадські організації дітей та людей з інвалідністю.

Заступниця голови правління Фонду Катерина Шкльода зазначає, що долучатися до таких заходів вкрай приємно – це дуже тішить і зігріває душу.

«В цій спеціальній олімпіаді дійсно кожен переможець, адже щодня, долаючи фізичний біль, вони йдуть займатись спортом, щоб ставати сильнішими та змінити уявлення про людей з інвалідністю», – зазначає вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus