USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Донбасі звільнили з полону 15 українців

7 Вересня 2014 18:48
Ще 15 українських полонених звільнили у Донецьку, у заручниках терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" залишається ще від 700 до 800 осіб.

Про це повідомили в ефірі Hromadske TV, - інформує УНІАН.

Згідно з повідомленням, у "ДНР" зазначили, що звільнення відбулося не в рамках "мирного плану Порошенка", а ніби за "особистою домовленістю". Також уточнюється, що реалізація "мирного плану" можлива протягом двох днів.

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Згідно з підсумками зустрічі представники України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ підписали протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

6 вересня президенти України та РФ провели телефонну розмову, під час якої дійшли згоди, що "режим припинення вогню" на південному сході України в цілому виконується. Також Петро Порошенко заявляв, що звільнення заручників можливе може відбутися вже 6 вересня.

Однак в Адміністрації президента за станом на вечір 6 вересня повідомили про звільнення лише двох військовополонених.

А сьогодні, 7 вересня, зафіксовані непоодинокі порушення перемир'я на Донбасі. Зокрема, вночі обстріляли Маріуполь, також під обстріл потрапив батальйон "Азов".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ ВОЛИНІ ПРИЙМАЄ ЗАЯВИ ПРО ЗНИКЛИХ І ПОЛОНЕНИХ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus