USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Берестечку поховали фольклориста Ошуркевича

11 Жовтня 2010 18:10
На 78-му році життя перестало битися серце Олекси Ошуркевича – українського етнографа, фольклориста, краєзнавця, заслуженого працівника культури України.

Поховали його 11 жовтня у Берестечку – місті, де він народився, пише «Волинська правда».

З-під пера Ошуркевича вийшло у світ ряд унікальних видань. У їх числі – «Пісні з Волині», «Пісні з Колодяжна», «Лірницькі пісні з Полісся», «Чарівне кресало: українські народні казки з Волині і Полісся», «Пісні Шевченкового краю», «З фольклорної криниці Франкового села».

Вчений також написав ряд праць про Лесю Українку та родину Косачів, зібрав тексти та упорядкував антологію «Берестецька Голгофа». За свою працю удостоєний премій імені Павла Чубинського та Миколи Куделі.

Поховали Ошуркевича на міському цвинтарі в Берестечку. У цьому місті він народився 1 квітня 1933 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Anti-Mafia Показати IP 22 Жовтня 2010 21:50
Хай з Богом спочиває.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus