USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Бразилії узаконили одностатеві шлюби

6 Травня 2011 15:07
Верховний федеральний суд Бразилії визнав законними одностатеві цивільні шлюби.
Згідно з рішенням суду, одностатеві пари отримали практично всі права, якими володіють партнери традиційної орієнтації: право на пенсійну допомогу, спадщину, а також, як вважає ряд юристів, право на усиновлення дітей. Про це розповідає Gazeta.ua.
Таким чином, Бразилія стала другою країною в Латинській Америці після Аргентини, де у 2002 році були дозволені одностатеві цивільні шлюби, а в липні 2010 року легалізовані.
Повноправні одностатеві шлюби дозволені також в Голландії, Бельгії, Іспанії, Канаді, ПАР, Норвегії, Швеції, Португалії, Ісландії, а також у деяких штатах США.
Водночас, у Каліфорнії ввели мораторій на одностатеві шлюби. Американський суд ввів тимчасовий мораторій на одностатеві шлюби в Каліфорнії до того часу, поки не буде визначено, чи не суперечать вони конституції.
Що стосується України, експерти прогнозують легалізацію одностатевих шлюбів протягом 10 років.
На думку експертів, за цей час гомосексуальні шлюби в Україні стануть звичним та легальним явищем, а Україна нарешті стане європейською державою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus