USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У бюджеті-2010 заклали кошти на купівлю літака для Президента України

17 Вересня 2009 14:56
Утримання Президента обійдеться платникам податків удвічі дорожче за утримання Верховної Ради. Про це повідомляють «Волинські Новини».
У проекті бюджету на 2010 рік видатки на утримання Президента України та його служб планується скоротити на п\'яту частину – до 974 млн. гривень. Як пише Кореспондент з посиланням на Дело, Держуправління справами запланувало купівлю нового літака для обслуговування перших осіб держави.
За даними видання, фінансування Верховної Ради і уряду в наступному році уріжуть на третину. Кошторис парламенту повинен скласти 573 млн. грн., а утримання секретаріату уряду обійдеться бюджету в 307 млн. грн. При цьому до кошторису президентської канцелярії розробники бюджету підійшли лояльніше. Дело зазначає, що при формуванні бюджету-2008 всі політичні сили критикували високі витрати на діяльність Президента (1,2 млрд. грн.). Цього разу критики не чутно, і не виключено, що це пов\'язано з надіями лідерів найбільших політичних сил - Віктора Януковича і Юлії Тимошенко - зайняти президентську посаду в наступному році. Як з\'ясувало Дело, висока сума витрат на Президента не в останню чергу обґрунтована тим, що Держуправління справами запланувало на 2010 рік купівлю нового літака для обслуговування перших осіб держави. За словами представника комітету Верховної Ради з бюджету Володимира Бондаренка, відповідний запит до Держуправління про оновлення парку VIP-авіації врахований у проекті бюджету. Варто підкреслити, що, наприклад, вартість нового літака Ан-148 може перевищувати 200 млн. грн. Водночас, Бондаренко зазначає, що під час аналізу бюджету з метою економії ця закупівля може бути відмінена. Зростання витрат на потреби президентської канцелярії, за словами депутата, може бути пов\'язане і з збільшенням фінансування медичних установ, які входять в структуру Держуправління справами, які обслуговують депутатів і високих чиновників. В.о. міністра фінансів Ігор Уманський також пояснив, що до бюджету закладено збільшення витрат на комунальні платежі, енергоносії, що пов\'язане з подорожчанням тарифів. При цьому на тлі повсюдного скорочення і економії витрати на виготовлення державних нагород планується також збільшити. За інформацією Дела, на роздачу орденів і медалей у наступному році планується витратити в шість разів більше, ніж цього року (11,5 млн. грн. проти 2 млн. грн.). На «організацію та здійснення офіційних заходів за участю Президента» заплановано 10 млн. грн. замість 8,2 млн. грн. Дело припускає, що різниця буде витрачена на інавгурацію нового глави держави. Газета зазначає різні підходи до фінансування санаторно-курортних комплексів Верховною Радою та Державним управлінням справами при Президенті. Кожна зі структур планує витратити на свої санаторії та пансіонати по 70 млн. грн. При цьому парламентські оздоровниці будуть фінансуватися за рахунок власних зароблених коштів (тільки 3,6 млн. грн. буде взято з казни), а от оздоровчі комплекси ДУС практично повністю профінансують за рахунок платників податків (66,6 млн. грн. планується виділити з бюджету). Нагадаємо, заступник голови Верховної Ради, один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко виступив за дворазове скорочення зарплат вищих чиновників з 1 січня наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus