USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У день виборів судам буде не до помилок у списках

23 Вересня 2010 12:22
Вносити громадян у списки виборців в день виборів 31 жовтня виборчі комісії матимуть право лише на підставі рішень суду, винесених за заявами, прийнятими ще до 28 жовтня.

Як пояснила начальник луцького міського відділу ведення державного реєстру виборів Луцькради Наталія Гальченко 28 жовтня списки передадуть до територіальних виборчих комісій.

У день голосування вносити зміни можна буде лише на основі рішень суду, винесених до 28 жовтня. Комісії ж зможуть робити лише технічні правки, наприклад, зміну літери, за умови, якщо можна встановити, що це саме та особа.

Гальченко пояснила також, що голосувати на виборах 31 жовтня матимуть право лише ті громадяни, що належать до відповідних територіальних громад - наприклад, є зареєстрованими в Луцьку. На відміну від попередніх виборів, коли за вмотивованою заявою можна було змінювати виборчу адресу в реєстрі, не пов’язану з місцем реєстрації.

Тому, якщо, наприклад, студент, який зареєстрований в Любешові, приїхав на навчання в обласний центр на постійне місце проживання, тобто більше як на шість місяців році, він повинен зареєструватися в Луцьку протягом 10 днів і лише тоді зможе проголосувати. Якщо ж ні, він вважається членом любешівської територіальної громади і реалізувати своє право в Луцьку не зможе.

Змінювати адресу, відмінну від реєстрації за вмотивованою заявою можна лише на президентських, парламентських виборах та всеукраїнському референдумі.

Гальченко каже, що поновлення інформації по тих громадянах, які вже зареєструвалися в Луцьку, буде 5 та 20 жовтня. Чиновник радить перевірити свою адресу особливо тим, хто на попередніх виборах змінював адресу за вмотивованою заявою.

Довідково:

Уточнити свої дані та наявність у списках після 15 жовтня можна буде на виборчій дільниці, або ж, до цього часу, за телефонами 777-952, 777-917, 777-953.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 23 Вересня 2010 16:54
"Гальченко пояснила також, що голосувати на виборах 31 жовтня матимуть право лише ті громадяни, що належать до відповідних територіальних громад" - рекомендую звернути увагу на ч.16 ст. 34 і не вводити виборців в оману. Якщо закон передбачає виключення, то і в пояснення повинні їх містити!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus