USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У День знань у двох селах Ківерцівщини запалав «голубий вогник». ФОТО

2 Вересня 2009 10:33
У День знань, 1 вересня, голова обласної ради Анатолій Грицюк привітав учнів Жорнищенської загальноосвітньої школи, а також брав участь в урочистостях із нагоди пуску газопроводу в селах Жорнище і Носовичі Ківерцівського району. Про це повідомляють «Волинські Новини».Як інформує прес-служба Волинської облради, 1 вересня у селі Жорнище Ківерцівського району відбулося подвійне свято. Спочатку на подвір’ї місцевої школи урочисто відзначили День знань, а згодом поблизу Будинку культури запалили факел, що символізував пуск газу у селах Жорнище і Носовичі.Цього року Жорнищенська загальноосвітня школа поповнилася лише шістьма першокласниками. Усього тут навчається 240 учнів. Після канікул дітей зустріли відремонтовані класи, оновлений спортивний зал, бібліотека. Це відбулося завдяки зусиллям керівництва обласної ради, району, педагогічному колективу навчального закладу.За вагомий внесок у розвиток освітньої галузі Анатолій Грицюк вручив Подяку голови ради і подарунок директору школи Галині Мартинюк.
Понад чотири роки тривали у селі розмови щодо можливості будівництва газопроводу. Два роки тому розпочалися будівельні роботи, які виконувало приватне підприємство «Індустрія». І станом на сьогодні вже під’єднано до вуличного газопроводу 172 оселі в селі Жорнище і 44 – в Носовичах. За словами голови кооперативу з будівництва газопроводу в селі Галини Мартинюк, людям газ обійшовся у 2,5 тисячі гривень.«Сьогодні розпочалася нова сторінка в історії ваших сіл – в оселях з’явився природний газ, попри скептичні настрої окремих односельчан. Ця подія значно змінить ваш побут, полегшить життя», – сказав у вітальному слові голова обласної ради Анатолій Грицюк.Радість пуску газопроводу в Жорнищах розділили також голови районної ради Андрій Манько і райдержадміністрації Леонтій Кричкевич, голова правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя, депутат обласної ради Петро Олешко. За християнською традицією новобудову освятив священик місцевої церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus