USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Придумали чудову заміну: як відбудеться День знань у школах різних регіонів України

31 Серпня 2023 17:18
1 вересня чимало українських учнів, батьків та вчителів збереться на урочистості з нагоди Дня знань. Однак не у всіх містах та регіонах України відбудуться святкові лінійки.

Через війну та безпекову ситуацію чимало учнів та вчителів не святкуватимуть старт нового навчального року. У деяких школах при цьому придумали цікаві заміни традиційних лінійок. Як відбудеться День знань у школах різних міст та регіонів України, розповідає 24 канал.

Як відбудеться День знань у школах України

Київ і область

У столиці України та на Київщині 1 вересня відбудеться без гучних святкових лінійок у школах через безпекову ситуацію. У КМДА при цьому повідомили, що традиційну першовересневу лінійку замінять на:

прогулянки визначними місцями;

екскурсії;

квести;

подорожі;

святкові лінійки онлайн.

Харків і область

Чи відбудуться святкові лінійки у школах Харківщини, чиновники не повідомляли. Однак, зважаючи на складну безпекову ситуацію в області та постійні обстріли з боку Росії, очного святкування 1 вересня, найімовірніше, не буде.

Львів і область

На Львівщині школам рекомендували утриматися від святкових лінійок 1 вересня. Але остаточне рішення ухвалюють на місцях. Ніхто не може заборонити батькам і вчителям організувати свято у День знань. Однак в ОВА порадили таке свято організовували лише для учнів 1 та 11 класів і не поширювати в мережі дані про час проведення.

Івано-Франківськ

В Івано-Франківську не планують проводити традиційних масових «дзвоників і лінійок» 1 вересня, уточнив очільник міста Руслан Марцінків. Все ж додав, що кожна школа самостійно ухвалює рішення щодо того, у якому форматі відбудеться День знань.

У департаменті освіти міста при цьому рекомендували не проводити «радянські перші дзвоники», як це було раніше. Натомість організувати ярмарок-аукціон чи виготовити якісь речі і передати для ЗСУ. Та для першокласників все ж планують організувати свято.

Полтава і область

На Полтавщині святкування початку навчального року, зокрема святкові лінійки, заборонили, повідомив очільник ОВА Дмитро Лунін.

Дніпро і область

Чи організують святкові лінійки у школах на Дніпропетровщині, залежатиме від безпекової ситуації. Гучних святкувань точно не буде. На святкування можуть збирати учнів, батьків та вчителів окремими групами, аби усіх у разі тривоги помістило укриття навчального закладу. Можливо, зберуть на урочистості лише учнів 1 та 11 класів, або декілька паралелей.

Луцьк

У Луцькій міськраді повідомили, що рішення про те, чи організовувати святкові лінійки, ухвалюватимуть директори шкіл. Однак закладам освіти рекомендують обмежити урочистості.

Рівне

Традиційних лінійок 1 вересня у школах Рівного не буде. З огляду на безпекову ситуацію у міському управлінні освіти рекомендували очільникам ліцеїв та гімназій на День знань провести лише відкриті уроки, зустрічі чи екскурсії.

Миколаївщина

На Миколаївщині у школах очно не святкуватимуть початок навчального року заради безпеки, розповів глава ОВА Віталій Кім. За його словами, святкових лінійок точно не буде. 1 вересня у зоні небезпеки, тобто у 100 кілометровій зоні, переважно відбуватиметься онлайн.

Відтак чимало шкіл не організовуватиме традиційні святкові лінійки 1 вересня. При цьому їх можуть замінити на екскурсії, подорожі, квести та збори для ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 31 Серпня 2023 17:22
1ше вересня -це совкове свято...початок навчального року перетворили на мітинг...
діду Показати IP 31 Серпня 2023 18:36
В голові у Вас вже совок. Хронічний. З метастазами. Бридко читати Вашу маячню.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus