USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У двобої на Волині зійдуться війська УПА та НКВС?

22 Червня 2009 10:45
Визначено приблизну програму альтернативного фестивалю «Бандерштат – 2009». Про це 21 червня інформують «Волинські Новини».
 
Днями оргкомітет фестивалю «Бандерштат-2009» окреслив приблизну програму заходу. Цей фест з-поміж усіх інших вирізняється національно-патріотичним спрямуванням. Саме через це, як повідомила прес-служба фестивалю «Бандерштат-2009», родзинкою цьогорічного дійства стане зустріч та спілкування учасників фестивалю зі Степаном Бандерою – внуком видатного національного героя України, який прибуде на запрошення організаторів ВМГО «Національний Альянс».
 
До попередньої програми Бандерштату увійшли такі заходи:
-         квести на молодіжну тематику (велоквест та «піший» квест);
-         спортивні змагання;
-         графіті на тему героїки УПА;
-         ярмарок української етнічної продукції (продаж етнічного одягу, націоналістичної символіки, літератури та україномовної музики);
-         народні ігри та традиційні українські забави;
-         літературний міні-фестиваль патріотичної поезії за участі літературних студій «Лесин Кадуб» (Луцьк) та «Севама» (Київ);
-         показові виступи та майстер-класи з українських бойових мистецтв (бойовий гопак, спас тощо);
-         нічні, пісенні ватри;
-         документальна виставка про діяльність УПА на Волині;
-         нічний кіносеанс українського кіно на повстанську тематику;
-         зустріч та спілкування із ветеранами УПА.
 
А цьогорічною новинкою фесту стане татуювання для всіх бажаючих. Щоправда, процедуру виконають безкоштовно за умови, якщо малюнок або надпис буде виконаний на національно-патріотичну тематику. Також ведуться перемовини з клубом історичної реконструкції «Меморіал» (місто Львів) із приводу проведення показового бою військ УПА з НКВС. Концертна програма фестивалю буде відома 26 червня. Саме в цей час закінчується відбір музичних гуртів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ленин Показати IP 22 Червня 2009 11:27
Кто знает, а Игорь Гузь тоже бандеровец??? Или ещё хуже???
ненаціоналістка Показати IP 22 Червня 2009 12:37
Я нічого не маю проти того, щоб молодь виховувалась у націонал-патріотичному дусі, знала українську історію, займалася спортом, цікавилася українською культурою, поважала національні традиції і символи,танцювала гопак і т. д.Все це добре і є надія, що з цих людей завтра виростуть справді свідомі українці.Однак ніяк ен можу зрозуміти одного, навіщо витягувати на світ Божий НКВС та ще й організовувати якийсь показовий бій?! Для чого це робити? Кому це потрібно? Черговий раз виставити на показ свою фанатично неконтрольовану свідомість? ввімкніть краще мізки і нарешті зрозумійте, що націоналізм це не червоні шаровари і вишиванка, а те, що в тебе в душі, наскільки ти відчуваєш себе українцем.
Аноним Показати IP 23 Червня 2009 05:35
Сначала показательные выступления, а потом- бои националистических группировок вживую где-нитбудь в Грузии, Чечне, а там, глядишь, и в Крыму- сдурели совсем. Правильно говорят, все эти фестивали- сплошная агрессия, с этого и начинаются войны между народами. В предыдущем комментарии абсолютно правильно сказано- включите мозги, друзья, а то помешались совсем на Бандере и бандеровцах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus