USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Голобах продали будинок разом із мешканцями

15 Жовтня 2009 11:13
Мешканці одного з будинків у Голобах намагаються врегулювати права власності на своє житло. Адже після того, як вони вклали величезні кошти в його облаштування, їх тепер хочуть виселити на вулицю, мотивуючи це тим, що приміщення продано, – інформують 15 жовтня «Волинські новини».
Доведені до відчаю, голобчани навіть звернулися до редакції газети «Волинь-нова», про що йдеться у сьогоднішньому випуску видання.
У свій час це було службово-побутове приміщення агрофірми «Дружба». Після реформ його відвели під квартири працівникам. Споруда потрапила на баланс сільськогосподарського виробничого кооперативу «Вікторія», що утворився на руїнах «Дружби». На той час це була зовсім не придатна для проживання будівля: обідрані стіни, дірявий дах і жодних комунікацій.
Проектно-кошторисна документація розроблялася за рахунок мешканців, але дуже повільно, бо люди не мали великих коштів. Жильці розповіли, що будинок обіцяли передати на баланс селищної ради. Та раптом 2001 року селищний голова Аркадій Степанюк право власності на службово-побутове приміщення в цілому затвердив за СВК «Вікторія», а через кілька місяців видав ордери на квартири у цьому будинку, який у рішенні виконкому селищної ради значиться як житловий.
Жильці не вникали у всі ці юридичні тонкощі. Вони хотіли приватизувати житло і тому зверталися у виконком місцевої ради. Але влада не поспішала приймати на баланс приміщення, а керівник СВК «Вікторія» Микола Войтюк не хотів цього робити.
Мешканці – на той час працівники СВК – не мали ніякої підтримки з боку господарства. Навпаки – їх будинок ще й від’єднали від енергопостачання, а Микола Войтюк відмовився видавати будинкову книгу, щоб зареєструвати новонароджених дітей.  Мало того, він пробував вимагати плату за оренду житла. Зрештою, керівник СВК надумав продати будинок разом із жильцями.
Нові співвласники не забарилися. Вони вимагали у мешканців викупляти квартири по 400 доларів за квадратний метр або вибиратися взагалі.
«Сьогодні, коли все зроблене, знайшлися господарі. Десь взявся акт приватизації будинку. Але ж будівля не паювалася! Яке могли зробити оцінку цього майна, коли до нас ніхто не приходив з оцінювачів?» – кажуть жильці.
Селищний голова Аркадій Степанюк виправдовувався перед кореспондентом газети, мовляв, процедура викупу майна проходила не прозоро, без відома селищної ради, каже, що Микола Войтюк 10 років тому ввів його в оману, сказавши, що будинок належить до майнового паю.
Петро Власюк, один із нових власників СВК «Вікторія», каже, що заплатив за цей будинок 70 тисяч доларів. Хто оцінив його у таку суму – невідомо, бо ознайомитися із документами на оцінку будівлі він не дозволяє, при цьому називає призвище відомого на Волині адвоката, який начебто вже готує документи про виселення. Зі слів Власюка, будинок вони вже перепродали.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 12:13
Якщо селищного голову не посадять то ганьба обласним правоохоронцям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus