USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Горохові сприяють подоланню жіночого безробіття

2 Жовтня 2008 09:32
У Горохівському районному центрі зайнятості відбулася робоча зустріч директора обласного центру зайнятості Раїси Кучмук та директора Горохівського РЦЗ Володимира Собуцького з соціальними партнерами, – повідомляють 2 жовтня «Волинські Новини».
За інформацією сайту Волинського регіонального центру зайнятості, основна мета зустрічі – вирішення питань жіночого безробіття шляхом сприяння створенню нових робочих місць у сфері середнього і малого бізнесу та підвищення у незайнятих жінок мотивації до праці.
Нині центри зайнятості області активно співпрацюють з громадськими організаціями (надання консультацій, проведення семінарів для незайнятих жінок), залучають активних жінок до підприємництва через одноразові виплати допомоги по безробіттю для організації власної справи, надають роботодавцям дотації на створення додаткових робочих місць.
В обласній службі зайнятості діє програма «робота для двох» – половину робочого дня працює один член подружжя, а другу половину – інший (селище міського типу Стара Вижва). Також заради подолання жіночого безробіття планується організувати проект «Телеробота» – робота вдома, що має зацікавити жіночу половину населення.
У ході розмови піднімали також проблеми, що стримують рівень зайнятості жінок. Однією з найвагоміших – нестача дитячих садочків. Учасники круглого столу визначили основні шляхи співпраці служби зайнятості з громадськими організаціями та ЗМІ у подоланні жіночого безробіття.
Довідково:
Соціальні партнери, які були на зустрічі: директор обласного громадського об’єднання «Волинські перспективи» Ніна Пахом’юк, керівник обласного громадського об’єднання «Гендерний центр» Оксана Ярош, директор Волинського обласного учбового центру АПК Ростислав Войтюк, а також помічник аташе Посольства США з питань культури Фонду сприяння демократії Наталія Хібовська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus