USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Януковича вже думають про другий термін, - експерт

19 Грудня 2010 09:43
Скасування політичної реформи 2004 року створює умови для авторитаризму в країні.

Про це в статті для «Дзеркала тижня» заявив політолог, президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов (на фото), - пише Українська правда.

«Такий крок призведе до посилення підкилимових, адміністративних і бюрократичних методів роботи президента на шкоду методам політичним. Сфера публічної політики буде звужуватися як шагренева шкіра», - зазначив він.

За словами експерта, «поступово буде скорочуватися вплив формально легальних способів на владні рішення, знижуватися роль політичних партій, в тому числі і Партії регіонів».

«Сфера реальної політики все більше буде переміщатися в тіньовий сектор, де балом правитимуть окремі групи впливу з оточення глави держави», - заявив Жданов.

Він також підкреслив, що скасування політичної реформи 2004 року «призведе до відновлення нових-старих методів роботи з парламентом».

«За часів Леоніда Кучми для результативного голосування за потрібний законопроект або за кадрове призначення необхідно було перманентно задовольняти інтереси десяти-п'ятнадцяти парламентських груп. Леонід Данилович це міг, чи зможе Віктор Федорович - покаже час», - йдеться у публікації.

Крім того, політолог зазначив: «Дехто з нової владної команди (її найбільш далекоглядні представники) вже зараз думає про другий президентський термін Віктора Януковича».

«Втім, єдиної думки в команді президента щодо того, яким чином буде забезпечено обрання Віктора Федоровича у 2015 році, поки ще немає. Деякі її представники досить легковажно переконані, що «зроблять» будь-які потрібні результати», - говориться в статті.

За словами Жданова, «інші вже зараз розраховують стратегію перемоги Януковича без тотального застосування адміністративного ресурсу».

«Наприклад, за рахунок поляризації суспільства та творчого використання досвіду 1999 року, коли українські громадяни в другому турі були поставлені в ситуацію «вибору без вибору» - між Леонідом Кучмою і Петром Симоненком», - заявив він.

«Як вам такий варіант: Віктор Янукович та Олег Тягнибок у другому турі президентських виборів-2015? Спробуйте з трьох разів вгадати, хто в такому разі буде переможцем?», - йдеться у статті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лео Показати IP 19 Грудня 2010 09:52
по моему унего будет третий ,два уже было! пойдет на рецидив ,на пожизненный параши мыть!
OLEG Показати IP 19 Грудня 2010 10:05
Пусть Хам этот срок до конца отпрезиденствует.
panff Показати IP 19 Грудня 2010 10:10
Пусть в администрации гопника не торопятся. Он бы хотя бы один срок продержался вместе со свей сворой моральных уродов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus