USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Європі хочуть заборонити слова «батько» і «мати»

8 Вересня 2010 13:46
Слова «мати» і «батько» в Європі хочуть замінити незвичним терміном батьки, а в однині - батько, мотивуючи це боротьбою з сексизмом.

Так, Рада Європи схиляється до слів, нейтральних у своєму гендерну прояві, і рекомендує всім (без винятку) своїм 47 членам відмовитися в офіційному зверненні від «сексистської мови», пише News.mail.ru.

У резолюції парламентських зборів Ради Європи йдеться, що уявлення про домогосподарку є традиційною моделлю поведінки, що приписується жінці, а це заважає встановленню повної рівноправності статей.

З ініціативою скасувати слова «мати» і «батько» виступила спочатку представник соціалістичної партії Швейцарії Доріс Штумп. За даними німецької газети Bild, вона заявила у своєму зверненні до членів Ради Європи, щоб жінок не зображували як «пасивних і другосортних істот, матерів і сексуальних об'єктів».

Швейцарія у даному випадку є гарним прикладом вживання нейтральної і політкоректної лексики в діловому спілкуванні. Місцеві чиновники, зокрема, столичні, замінюють слова «мати» і «батько» на «один із батьків» або рідше «батько».

Довідково:

Ідейно сексизм аналогічний расизму – у першому – статі, у другому - раси. Найбільш поширена форма сексизму - чоловічої «шовінізм», але існує і жіночий сексизм.

Витоки сексизму - в абсолютизації і біологізації статевих відмінностей, багато з яких насправді є похідними від конкретних соціальних умов і культурних норм, а деякі взагалі є уявними, ілюзорними.

Суть сексизму - це погляди і поведінка, засновані на традиційних стереотипах з приводу статевих ролей. Це призводить до дискримінації та приниження людей за статевою ознакою, утвердженню зверхності однієї статі над іншою, присвоюванню представникам кожної статі «визначених природою» занять, ролей, статусів і професій, - кажуть прихильники сексизму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Zheniok Показати IP 8 Вересня 2010 14:28
коли вже Україна дійде до стану, коли вже не буде чим займатись тільки подібною херньою
Маркіян Показати IP 8 Вересня 2010 14:30
Для мене слово "мама" - святе. Я думаю, що таку пропозицію могла видати тільки повна дурепа.
Спостерігач Показати IP 8 Вересня 2010 14:43
Все більше переонуюсь, що в країнах ЄС цілеспрямовано боряться з християнськими цінностями. Після чого мені як українцю і християнину все більше не хочеться, щоб наша держава продовжувала інтеграцію в ЄС.
))) Показати IP 8 Вересня 2010 14:46
Таких лошиц запускают в СМИ специально, чтобы у мужчин не пропадал повод говорить "Баба дура не потому что дура, а потому что баба". Иначе не будет вокруг чего дискутировать и громкословно обсуждать
Оглядач Показати IP 8 Вересня 2010 15:47
Повністю погоджуюсь зі спостерігачем мене теж як християнина та українця просто верне від ліберастичних країн. Так в США студентку християнку Дженніфер Кітон намагаються змусити відвідувати гей паради всупереч її бажанню, під загрозою виключення з Вишу. http://tsn.ua/tsikavinki/u-ssha-studentu-zobov-yazali-vidviduvati-gey-paradi.html Також в Бельгії учням забороняють носити християнські хрести. http://tsn.ua/svit/u-shkolah-belgiyskogo-sharlerua-uchnyam-zaboronili-nositi-hresti.html В Швейцарії почали випускати презервативи для неповнолітніх http://www.trud.ru/article/04-03-2010/237541_v_prodazhu_postupili_prezervativy_dlja_detej.html Крім того Український інформаційний простір теж окупований подібною заразою, так наприклад недавно зявився канал “Мега” який транслює передачі, де геї пропагують свій спосіб життя і намагаються переконати глядачів, що подібне збочення є цілком нормальним. Також Україну заполонило псевдомистецтво з Усілякими Пінчук-Центрами, де всяке збочення мистецтвознавцями-дегенератами видається за шедеври мистецтва. І це далеко не повний перелік проявів окупації українського інформаційного простору з боку ліберастів. На останок хочу прокоментувати цитату з довідки до статті “Витоки сексизму - в абсолютизації і біологізації статевих відмінностей, багато з яких насправді є похідними від конкретних соціальних умов і культурних норм, а деякі взагалі є уявними, ілюзорними.” В чоловіків незалежно від соціальних умов і культурних норм є цілком не ілюзорний а реальний статевий член, а в жінок відповідні їм не ілюзорні а реальні статеві органи.
олег Показати IP 8 Вересня 2010 22:13
І ЦЕ ХРИСТИЯНСЬКА ЄВРОПА?
SysR Показати IP 9 Вересня 2010 08:40
Це все Амстердам, там траву курити можна, видно цьогорічний урожай дуже забористий. Треба терміново їхати собі пробувати, дивись і оліхархом стану.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus