USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У харчовій промисловості Волині працює кожен п’ятий волинянин

21 Жовтня 2013 09:42
У сфері харчової промисловості зайнятий кожен п’ятий працюючий волинянин. Випуском продовольчих товарів займається майже третина виробників області, їм належить більше 30% загальнообласного обсягу промислової продукції. Про це повідомили у головному управлінні статистики в області.
За січень-вересень 2013 року обсяги випуску продукції виробників продуктів харчування збільшилися на 3%. Загалом випущено 9,9 тисячі тонн ковбасних виробів, 22,8 тисячі тонн борошна, 24,1 тисячі тонн хліба та виробів хлібобулочних, 48 тисяч тонн м’яса, включаючи субпродукти тощо.
Продукція волинських харчовиків під торговими марками «Курка Чеботурка» (ПАТ «Володимир–Волинська птахофабрика»), «Макарелла» (ПАТ «Заграва Луцьк»), «Торчин» (ПрАТ «Волиньхолдінг»), «Солодко» (ПАТ «Гнідавський цукровий завод»), «Золота цукерочка» (ТзОВ «Торговий дім «Луцьккондитер») добре відома не лише в області, а й за її межами.
Волинь робить чималий внесок у виробництво продуктів харчування в Україні. Так, при питомій вазі промислового виробництва області у державі біля одного відсотка, виробництво ковбасних виробів, спредів та сумішей жирових, свіжого чи охолодженого м’яса свійської птиці, м’яса великої рогатої худоби становило 5–11% загальнодержавних обсягів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus