USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Ківерцях сварилися через податки

29 Жовтня 2008 10:03

Бюджет Ківерцівського району за підсумками 9 місяців перевиконано на 4,8 %. Про це під час спільного засідання колегії Ківерцівської райдержадміністрації та Координаційної ради з питань місцевого самоврядування Ківерцівської районної ради розповіла начальник фінансового управління РДА Олеся Тишкевич – повідомляє репортер «Волинських Новин».

За словами пані Тишкевич, в цілому, місцеві бюджети за підсумками 9 місяців у Ківерцівському районі виконані на 114%. Проте проблемними є три місцеві ради. Якщо невиконання планових бюджетних показників у Цуманській селищній раді невелике, то в Борохівській і Грем’яченській сільрадах невиконання досить серйозне. «Крім того, багато сільських та селищних рад недостатньо збирають певні податки та збори», – наголосила Олеся Тишкевич.
Хоча й загалом, за підсумками 9-ти місяців Ківерцівський районний бюджет виконано на 104,8% від плану, проте такий відсоток не дав можливості розподілити кошти від перевиконання. Начальник фінуправління РДА закликала присутніх голів місцевих рад активніше збирати податки і починати розробляти бюджети на наступний рік.
Пізніше виступили голови найбільш проблемних сільрад і представниця податківців. Незадоволення у сільських голів району викликав той факт, що часто їм часто, невідомо за що, нараховується пеня і штрафні санкції, хоча податки вчасно зібрані.
Голова Ківерцівської районної ради Андрій Манько закликав керівників місцевих рад відповідально поставитися до наповнення власних бюджетів, щоб за підсумками 10 місяців таки вдалося перерозподілити кошти від перевиконання показників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus