USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У коефіцієнтах на послуги ЖКП у Луцьку – зміни

9 Вересня 2009 13:00

Виконком Луцької міської ради прийняв рішення про затвердження коефіцієнту зміни витрат, пов’язаних із наданням послуг, утримання будинків, споруд, прибудинкових територій, що надаються житлово-комунальними підприємствами. Тепер він становитиме – 1,617. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповіла 9 вересня перший заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська.
«Тарифи у нас були затверджені ще у 2005-му році. Якщо врахувати тільки одну зарплату, пальне скільки коштує, вартість за енергоносії, то розрахували коефіцієнт зміни і затвердили і він буде застосованим», – сказала пані Соколовська.
«Коефіцієнт розраховувався згідно формули у постанові Кабміну. Якщо зменшаться складові (наприклад, вартість енергоносіїв), що враховані у постанові, – ми зможемо коригувати навіть коефіцієнт у сторону зменшення», – розповіла вона.
«Ми рахували: по однокімнатній квартирі буде 19,6 гривні, двокімнатній – 28 гривень, трикімнатній – 36,5 гривні», – розповів про зміни новопризначений директор ЖКГ Луцької міської ради Іван Кубіцький.
«Коефіцієнти діятимуть із 10 жовтня. Згідно Закону, ми маємо їх донести до відома населення», – каже пані Соколовська.
«Хочу ще додати до всього, що мешканці будинків, які обслуговуються житлово-комунальними підприємствами, можуть звертатися до них, згідно постанови Кабміну №529 (10 травня 2009 року), і відмовлятися чи додатково замовляти певні послуги», – розповіла вона.
«Ідеальний варіант – творити ОСББ чи будинковий комітет і тоді вже відповідно на зборах мешканців вирішуватиметься, з ким і на яких умовах укладати угоди. Сьогодні нема нав’язливого чогось, що от є жек і хтось змушений користуватися послугами. Ні, мешканці приватизували квартири і вони можуть робити все, що вони хочуть – об’єднуватися, реєструвати ці об’єднаня і відповідно приймати рішення», – вважає заступник міського голови.
«Базовий тариф залишився на рівні 2005 року. Хоча й є постанова Кабміну проводити громадські слухання по кожному будинку і переходити на зміни. Коли це буде – залежатиме від різних чинників. Практично ми вже до цього приступили. Будемо пробувати міняти сам тариф», – сказала Лариса Соколовська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus