USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Колодяжному вшанували памʼять Лесі Українки. ВІДЕО

7 Серпня 2012 10:39
На поетично-мистецьке свято «Лісової пісні» вкотре зʼїхалися гості з усієї України.

Про це повідомляє ТЦК «Ковель».

Мета таких форумів ‒ привернути увагу до місць, які надихнули Лесю Українку на літературний сюжет її безсмертної драми-феєрії «Лісова пісня». Першими організаторів та учасників свята поезії традиційно вітали ковельчани.

Офіційне відкриття свята відбулося у центрі Ковеля біля пам’ятника Лесі Українки. Керівники місцевої влади, гості літературно-мистецького форуму в промовах говорили про геніальність таланту Лесі Українки, неповторний національний колорит та філософську довершеність її «Лісової пісні».

Поетеса з Львівщини Любов Проць на святі,була вперше, хоча вже понад 30 років своєї педагогічної практики розповідає учням про життєвий і творчий шлях Лесі Українки.

Учасники та гості свята поклали квіти до підніжжя памʼятників поетесі та Тарасу Шевченку. А згодом їх зустрічали в Колодяжному.

У вітальні «білого» будиночку для гостей свята «Лісової пісні» звучали пісні на вірші Лесі Українки.

Тут, у Колодяжному Леся Українка почала і написала близько 80-ти літературних творів. Загалом же з цим мальовничим куточком Волині повʼязано чверть століття її короткого, але натхненного життя.

У різний час у Колодяжному працювали та гостювали відомі діячі української культури. Година поезії в сірому будинку ‒ не лише данина традиціям, а й можливість для невимушеного творчого спілкування гостей свята.

Того ж дня поети та літератори ‒ учасники літературно-мистецького свята «Лісової пісні» ‒ зустрілися з творчою інтелігенцією Ковельщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus