USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Ковелі ‒ виставка вишивальниці, чиї роботи знають навіть на Кубані. ВІДЕО

3 Вересня 2012 17:03
Ковельчанка Ніна Габрилевич не уявляє своє дозвілля без голки з ниткою: вишивання не лише повернуло жінці здоровʼя, а й стало сенсом її життя.

Про це йдеться у сюжеті ТЦ «Ковель».

Персональна виставка, розгорнута у ці дні в одній із зал Ковельського історичного музею ‒ своєрідний творчий звіт майстрині перед тими, хто хоче більше дізнатися про символіку і кольористичні особливості української вишивки.

Тільки-но випадає вільна хвилина ‒ Ніна Габрилевич бере в руки голку з ниткою. Спочатку вишивала для себе, «в скриню». Пізніше зрозуміла: її роботи здатні зацікавити інших, бо виконані з любовʼю, ‒ йдеться у сюжеті.

Рушники та серветки, вишиті ікони та гобелени, ‒ творчість майстрині має не лише художню цінність, а й спонукає до праці інших.

Свого часу нитка з голкою повернули жінку до життя після складної операції. Нині вишивання ‒ це стан її душі, спосіб відтворити на полотні власний настрій, поділитися думками, пробудити гордість за своє, українське.

На новій виставці вперше представлені й вишиті сорочки авторської роботи Ніни Габрилевич.

Представлена колекція робіт ‒ це лише частина творчого доробку вишивальниці Ніни Габрилевич. І кожен з відвідувачів виставки може скласти своє уявлення про стиль та кольористичні особливості творчості ковельської майстрині.

Секрету зі своєї творчості Ніна Габрилевич не робить. Навпаки ‒ підтримує звʼязки з багатьма вишивальницями і не лише в Україні, а й за кордоном. Віднедавна, наприклад, за її ескізами українські рушники почали вишивати на Кубані, де також знають і захоплюються творчістю ковельської майстрині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus