USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі демонструють енергозбереження «в дії»

6 Травня 2009 15:55
У Ковелі учасникам та гостям науково-практичної конференції «Про підсумки виконання Комплексної програми енергозбереження області на 2007-2010 роки та внесення корективів до програми на 2009-2012 роки» продемонстрували енергозберігаючі технології, що застосовуються, зокрема,  у Ковелі та Ковельському районі, – 6 травня інформує репортер «Волинських Новин».
Учасники конференції в рамках демонстрації проведених енергозберігаючих заходів відвідали Любитівську загальноосвітню школу імені Лесі Українки, загальноосвітню школу №12 та дитсадок №9 у місті Ковелі. У цих закладах котли замінили на такі, що працюють на твердому паливі та мають вищий коефіцієнт корисної дії.
Отже, з метою енергозбереження у Любитівській школі, яка побудували у 1955 році, минулоріч провели капремонт і замінили вікна, двері та котельню. Всього залучено2,6 мільйона гривень. Завдяки цій роботі навчальний заклад у 2008-му на опаленні зекономив 50 тисяч гривень. На котельні, що обслуговує у Ковелі ЗОШ №12 та ДНЗ №9, поставили котел потужністю 720 кВт. Таким чином вдалося зменшити добові витрати із 2,6 тисячі гривень до 350 гривень.
Також учасники конференції відвідали підприємство, яке виготовляє котли, що працюють на альтернативному – твердому – паливі. На виставці експонувалися апарати потужністю від 5-8 кВт до 5 МВт. Отож, їх можна використовувати як у домашній сфері, так і в соціальній – лікарнях, школах, ліцеях та інших подібних закладах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus