USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ковелі дев’ять родин отримали нові квартири

15 Січня 2009 09:36
Дев’ять ковельських родин отримали нове житло. Про це «Волинські Новини» 14 січня повідомили у Ковельському міськвиконкомі.
 
Люди мешкатимуть в одній трикімнатній, двох однокімнатних та шести двокімнатних квартирах у новозбудованому будинку по вулиці Заводській, 25, який було здано в експлуатацію ТзОВ «Ковельрембуд».
 
В урочистій обстановці міський голова Сергій Кошарук вручив ордери  та подарунки, а директор ТзОВ «Ковельрембуд» Василь Ющик ключі сім’ям воїнів-афганців Василя Козулі, Леоніда Хропоти, Анатолія Кухлевського, Едуарда Ерматова, Володимира Гайбуни, Сергія Ягодинця, Василя Данилюка, Володимира Семенюка та родині Володимира Митрофанюка, померлого військовослужбовця в запасі.
 
Квартири придбано за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (а це 1,546 мільйона гривень) для забезпечення житлом військовослужбовців у запасі або відставці.
 
На сьогодні в Україні  не ведеться державне будівництво житла. Діють лише програми забезпечення ним окремих категорій громадян: військовослужбовців та осіб рядового складу, звільнених у запас або відставку за станом здоров’я, віком, вислугою років та у зв’язку зі скороченням штатів, які перебувають на квартирному обліку за місцем проживання, членів сімей із числа цих осіб, які загинули під час виконання  службових обов’язків, а також учасників бойових дій в Афганістані та воєнних конфліктів, осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
 
Крім того, є можливість залучити кредитні кошти для придбання житла. Зокрема  на сесії Ковельської міської ради  у 2007 році затверджено цільову програму  «Житло для молоді» на 2007-2010 роки, яка спрямована на поліпшення житлових умов молоді шляхом надання довготермінових кредитів на будівництво і придбання житла. Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного і місцевого бюджетів. На  сьогодні укладено 44 кредитних угоди на будівництво квартир для молодих сімей   в будинку №70 по вулиці Ватутіна.
 
Торік прийнято міську цільову програму щодо забезпечення житлом педагогів, науково-педагогічних працівників у місті Ковелі на 2008-2010 роки. На її виконання держава виділила кошти на суму 1,022 мільйона гривень, які надані для кредитування будівництва житла чотирьом педагогічним працівникам. Такі програми діють лише в чотирьох містах України: Луганську, Харкові, Львові та Ковелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus