USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Скандальне будівництво у Ковелі, або афера на 18 мільйонів

1 Квітня 2014 12:25
До обласного центру приїхали ковельчани, як постраждали через будівельну аферу. «Заповзятливий» ковельський забудовник Олег Вовк «нагрів людей» на 18 мільйонів гривень.

Прес-конференція заступника голови обласної ради Ігоря Гузя та представників дольовиків, які понесли збитки через аферу з будівництвом багатоквартирних будинків у Ковел,і відбулася сьогодні, 1 квітня, у прес-центрі Волинської обласної ради.

Так, у 2006 році кілька десятків мешканців Ковеля уклали договори підряду про дольову участь у будівництві багатоквартирних будинків в Ковелі на вулиці 40 років Перемоги, 10 та вулиці Степана Бандери, 10 з ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат» в особі Олега Вовка.
Згідно із узгодженим графіком оплати, громадянами були сплачені кошти на повну вартість будівництва, а це більше десяти мільйонів гривень. Проте умови договорів не були виконані. Як і на момент укладання договору, так і зараз, на місці запланованого будівництва житла знаходяться лише викопані котловани з початковими фундаментами.

Ковельський міськрайонний суд задовольнив позовні вимоги ошуканих мешканців про розірвання договорів та стягнення внесених коштів. Але жоден позивач досі не отримав грошового відшкодування.

Це питання піднімав Ігор Гузь в одному із запитів у 2011 році.

«Людей одурив підприємець Олег Вовк. Це трагедія для більшості сімей, бо люди продавали своє житло, брали в банках величезні кредити. Окрім фундаменту люди не отримали житла, а кошти зникли у невідомому напрямку. Нещодавно відбувся суд, який не засудив Вовка до позбавлення волі. Йому присудили віддати кошти людям. Це, з моєї точки зору, злочинець. Він ці кошти вкрав і віддавати йому нічим. Ми вважаємо, що Феміда повинна переглянути цю ситуацію», - стверджує заступник голови облради Ігор Гузь.
На думку посадовця, «якщо ця людина буде перебувати на волі, і при цьому не постраждає», - це нонсенс у ставленні до ошуканих ковельчан. Він обіцяє разом з головою облради Валентином Вітром «навідати» Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, аби попросити останнього хоч якось посприяти у вирішенні болючого питання.
Обдурена аферистом Вовком ковельчанка Ганна Гінайло у розпачі. Каже, що з приводу наболілого питання зверталися і до чинного на той час прокурора Масалова, і до політиків, і до працівників ЗМІ. Однак, ніхто допомогти так і не погодився, мовляв, вибрали не того замовника: «А як не того? Ми що його в лісі знайшли? За минуле літо всі судді Ковеля відмовились слухати нашу справу. У п’яти судах написали відмову. В Камінь-Каширському суді йому присудили штраф у 306 тисяч гривень. Хіба це справедливо? Те, що я напрацювала за усе життя, я подарувала Вовкові. Нас обманули, а держава нас захистити не може. Як він збирався будувати два висотні будинки, не маючи ні проекту, ні дозволу на будівництво? Не маючи ніяких документів. Хіба про це не знала прокуратура?» - бідкається жінка.
Разом з тим, Господарський суд Волинської області визнав підприємця Олега Вовком банкрутом, неспроможним платити будь-які відшкодування.

Одна із постраждалих вкладників ковельчанка Галина Андрушак каже, що вклала у «нову квартиру» 26 тисяч доларів: «На той час це була велика сума. А тепер, навіть, якби мені і повернули ці гроші, я б за них не придбала б нове житло. Також за три місяці злочинець списав 2 мільйони гривень амортизації на основні фонди. Розумно, адже він списав кошти, оголосив себе банкрутом, тож які можуть бути до нього питання?» - переконує жінка.
До прикладу, зі слів постраждалих, серед ошуканих волинян є жінка, яка усиновила двох дітей й хотіла покращити умови проживання для своїх чад. Утім, тепер сім’я опинилась на вулиці, адже попередню квартиру вони продали, аби вкласти гроші у нове, просторе житло.

До слова, аналогічна скандальна історія є й у Луцьку на вулиці Зацепи. Тож у Ігоря Гузя запитали, чи буде він паралельно з ковельською бідою ставити це питання до відома Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Утім, Ігор Гузь зауважив, що усе потрібно робити поетапно. Хоч це буде проблематично, бо казна порожня. Тож, спочатку він планує поставити «ковельське» питання, а тоді вже дивитися, «що з того вийде».

«Якщо поставити глобально усі питання, на все коштів не вистачить. Але підприємець Вовк - бандит і поламав багато людських доль. Й тепер він знову будує нові будинки. Це абсурд. Якщо не зможемо побудувати будинок на тій ділянці, що є, то будемо намагатись придбати нову земельну ділянку у Ковелі. Хоча б половину або третину коштів людям повернути треба», - наголосив він.
Як наслідок, на прес-конференції оголосили про ініціативи ошуканих дольовиків до Арсенія Яценюка. «Добрим гінцем» до прем’єра й обіцяє стати заступник голови облради Ігор Гузь.

Тим часом, на будівельній афері «заповзятливий» забудовник Олег Вовк «нагрів людей» на 18 мільйонів гривень й уже купив маєток в Іспанії. Судова ж справа у 28 томів нині «припадає пилом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus