USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Києві наказали відключити газ «Луцьктеплоенерго»

17 Червня 2009 14:23
ДК «Газ України» «Нафтогазу України» доручила Держінспекції з енергозбереження та обл- і міськгазам відключити від газопостачання підприємства теплокомуненерго, яким через значну заборгованість не виділені планові ресурси природного газу. Про це повідомляють \"Волинські Новини\".
 
«Нафтогаз» у своєму повідомленні звинувачує керівництво місцевих органів влади і підприємств комунальної теплоенергетики, які мають великі борги, у зриві оплати природного газу, спожитого з початку опалювального сезону 2008-2009 років (з 1 жовтня 2008 року).
 
Станом на 15 червня 2009 року, за даними оперативного моніторингу, заборгованість підприємств ТКЕ за природний газ, спожитий з початку опалювального сезону, становить майже 3,5 мільярда гривень.
Найбільшу заборгованість за спожитий з 1 жовтня 2008 року природний газ накопичили підприємства ТКЕ Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської, Запорізької, Одеської, Київської, Черкаської областей, а також Криму.
 
У «Нафтогазі» зазначають, що численні попередження і звернення до керівництва місцевих органів влади і підприємств ТКЕ із закликом активізувати розрахунки були проігноровані.
 
Також у повідомленні наголошується, що накопичення підприємствами ТКЕ заборгованості за газ значно ускладнює розрахунки «Нафтогазу» з «Газпромом» і підготовку до нового опалювального сезону 2009-2010 років.
 
Серед підприємств ТКЕ, яким не виділені планові ресурси природного газу і яких, відповідно, доручено відключити від газопостачання – ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго».
 
«Нафтогаз України» підкреслює, що обмеження гарячого водопостачання у ряді населених пунктів відбувається з провини місцевих органів влади і керівників ТКЕ, – повідомляє Українська правда.
 
Довідково:
 
За повідомленням прес-служби НАК «Нафтогаз України», Волинь перебуває на 8-му місці в Україні за рівнем розрахунків за спожитий протягом опалювального періоду 2008-2009 років природний газ (69%). При цьому заборгованість ТКЕ області перевищує 43 мільйони гривень.
 
Понад половина заборгованості припадає на «Луцьктеплоенерго» (понад 22 мільйони гривень), рівень розрахунків якого становить 25%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus