USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

У ліквідації наслідків негоди на Івано-Франківщині беруть участь рятувальники Волині

28 Липня 2008 18:00
Внаслідок сильних грозових дощів, що мали місце 23-26 липня на території Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей, опинилися підтопленими більш ніж 40 тисяч житлових будинків та майже 34 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, пошкоджено 360 автомобільних та 561 пішохідних мости, розмито 680 кілометрів автомобільних доріг. Внаслідок стихії у постраждалих областях загинуло 22 особи, з них 6 дітей. Про це «Волинські Новин» 28 липня повідомили у Центрі пропаганди ГУ МНС в області.
 
За розпорядженням Міністра МНС Володимира Шандри, до найбільш постраждалої від стихії Івано-Франківщини з метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та надання допомоги населенню прибувають додаткові сили МНС із Волинської, Рівненської, Хмельницької, Львівської та Тернопільської областей. Це 170 рятувальників і 43 одиниці техніки: автокрани, бульдозери, самоскиди, аварійно-рятувальні та інші спецавтомобілі.
Від Головного управління МНС у Волинській області направлено 45 чоловік особового складу, 9 одиниць техніки, у тому числі унікальний плаваючий транспортер, 6 човнів та інше рятувальне та спецобладнання. Очолює волинських рятувальників заступник начальника Головного управління МНС в області Анатолій Лисюк. Зведений загін зосереджений у місті Коломия.
 
Головним завданням працівників МНС залишається пошук та надання допомоги постраждалому населенню. Також щоденно здійснюється відкачка води у найбільш затоплених місцях. Зусиллями рятувальних сил у складних погодних умовах врятовано вже 2 758 чоловік, евакуйовано 6 105 осіб та відселено 13 703 чоловіка.
 
Проводяться заходи щодо розчистки русел річок, укріплення берегів, відкачки води з підтоплених приміщень, відновлення електропостачання в населених пунктах, підвозу води, продуктів харчування та медикаментів у постраждалі райони, проводиться інформування населення про обстановку та заходи, що вживаються для її покращення, хід аварійно-рятувальних і першочергових відновлювальних робіт.
 
Одночасно з відселенням мешканців підтоплених будинків проводяться евакуаційні заходи з зон можливого затоплення. Всього до виконання вищезазначених робіт залучено 2 550 чоловік, 564 одиниці техніки.
 
Довідково:
 
Надзвичайники пропонують поради, як діяти у випадку підтоплення:
– аби зменшити шкоду від можливого підтоплення, дізнайтеся у місцевих органах державної влади місце збору мешканців для евакуації та готуйтеся до неї;
 
–  зберігайте спокій, попередьте сусідів, надайте допомогу інвалідам, дітям та людям похилого віку;
 
–  підготуйте документи, одяг, необхідні речі, запас продуктів харчування на декілька днів, медикаменти;
 
–  від’єднайте всі споживачі електричного струму від мережі, вимкніть газ, загасіть вогонь у грубах;
 
–  перенесіть цінні речі та харчі на верхні поверхи;
 
–  переженіть худобу на підвищену місцевість.
 
Якщо ваша оселя зазнала підтоплення від стихії або від необережних дій сусідів, переконайтесь, що Вашому житлу не загрожує завалення, відсутні провалини в будинку і навколо нього, не розбите скло і немає небезпечних уламків та сміття;
 
–  не користуйтесь електромережею до повного осушення оселі;
 
–  обов\'язково кип’ятіть питну воду;
 
–  проведіть ретельне очищення та дезинфекцію забрудненого посуду і домашніх речей та прилеглої до будинку території;
 –  дізнайтеся у місцевих органах державної влади адреси організацій, що відповідають за надання допомоги потерпілому населенню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus