USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькій мерії боротьбу санстанції із сальмонельозом назвали незадовільною

25 Листопада 2008 16:20
Роботу Луцької міськрайонної СЕС у ситуації зі спалахом захворювання на сальмонельоз виконавчий комітет міськради назвав незадовільною, а вжиті заходи – недостатніми. Про це 25 листопада повідомляє репортер «Волинських Новин».
Під час засідання виконкому головний лікар санстанції Валентина Попович розповіла, що санстанція розпочала роботу в дошкільному навчальному закладі 10 листопада, хоча першу дитину із сальмонельозом госпіталізували за три дні до цього.
Упродовж вихідних (8-9 листопада) з цим діагнозом до інфекційної лікарні потрапили уже кілька дітей. Як пояснила пані Попович, причини такої «оперативності» СЕС досить прості – в інфекційній лікарні чомусь не повідомили санстанцію, що госпіталізовано дітей зі страшною хворобою.
За словами Валентини Попович, фахівці СЕС повністю вивчили ситуацію у дитсадку № 16, де відбувся спалах сальмонельозу, оглянули дітей та персонал. Однак назвати офіційну причину хвороби в санстанції не готові.
Відповідаючи на запитання заступника Луцького міського голови Анатолія Пархом’юка, пані Попович висловила припущення, що спалах відбувся через недотримання норм при готуванні курячих котлет. Як з’ясували лікарі, котлети виготовили із простроченого охолодженого м’яса.
Однак міський голова Богдан Шиба на виступ головлікаря СЕС зреагував доволі емоційно. Він поцікавився, чому лікарі спрацювали так «швидко»: «Якби я зреагував на дев’ятий день, то давно стояв би на біржі праці».
На думку пана Шиби, санстанція мала відразу застосувати рейдові перевірки навчальних закладів, щоб з’ясувати, де ще є сальмонельоз. «Це все свідчить про відсутність системної роботи», - зазначив міський голова.
Зрештою, на думку Богдана Шиби, санстанція могла б скласти приписи, закрити дитсадок. На це пані Попович відповіла, що упродовж 2006-2008 років персоналу ДНЗ № 16 було спрямовано 14 приписів, накладено штрафів на 4,6 тисячі гривень. Однак працівники так і лишилися безвідповідальними.
Тож на вимогу міського голови виконком визнав, що дії СЕС у ситуації зі спалахом сальмонельозу були недостатні, а роботу санстанції назвав незадовільною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Epidemiology Показати IP 25 Листопада 2008 17:34
Цікаво!!! А де х роль керівництва садочка та освіти?Вони відповідають за все що робиться в їх господарці.Правий голова-треба було закрити садок.От тоді побігали б.
Анонім Показати IP 25 Листопада 2008 23:44
Ах-Ах! Голова мудрий, голова справедливий! А хто призначає начальника відділу освіти, погоджує кандидатуру зав.дитсадка, контролює їх роботу??? Хто? Пушкін!?
АКЦЕНТ Показати IP 26 Листопада 2008 10:04
А про постачальників ніхто так і не буде цікавитися ? Хто ж постачає це "ПРОСТРОЧЕНЕ ОХОЛОДЖЕНЕ М'ЯСО " ????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus