USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцькій мерії реакцію ЗМІ на ситуацію навколо швидкої назвали атакою

19 Листопада 2008 14:47
Управління охорони здоров’я Луцької міськради зреагувало на повідомлення ЗМІ щодо конфліктної ситуації навколо станції швидкої медичної допомоги (СШМД). Чиновники назвали це інформаційною атакою на адміністрацію станції, ініційованою головою профспілки СШМД Миколою Киричуком. Про це 19 листопада повідомляють «Волинські Новини».
У повідомленні, розміщеному на сайті УОЗ міськради, йдеться, що згідно з наказом МОЗ України від 29 серпня «в складі станції швидкої медичної допомоги, яка повинна забезпечити цілодобову екстрену медичну допомогу населенню, спеціалізовані бригади не передбачені». Окрім того, виділено певний термін на підготовчу роботу щодо перепрофілізації їх на загальнопрофільні бригади.
«Інформаційна «атака» через засоби масової інформації на адміністрацію станції швидкої медичної допомоги, ініційована лікарем-психіатром психіатричної бригади та головою профспілки Луцької станції швидкої медичної допомоги Миколою Киричуком, є не що інше, як намагання захистити власні інтереси», – переконані чиновники.
Вони стверджують, що на утримання спеціалізованої психіатричної бригади витрачається з бюджету грошей удвічі більше, аніж на загальнопрофільну. При цьому навантаження на цю бригаду начебто менше у 10 разів, ніж на загальнопрофільну бригаду.
Тому в управлінні охорони здоров’я вважають, що в умовах економічної кризи потрібно перепрофілювати спецбригаду швидкої на загальнопрофільну.
Нагадаємо, що за твердженням голови профспілки СШМД Миколи Киричука, 19 вересня лучанин вчинив самогубство після того, як йому відмовили у виклику психіатричної бригади швидкої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 19 Листопада 2008 16:11
Це Кошель с Куцом хоче економити на бригаді? А може ці два пана порахують, скільки відмивають на бензині? І чого Куц зара втік у відпстку?
Ху*ве*бін Показати IP 19 Листопада 2008 22:43
Дивно, як Шиба тримає таких, як Кошель. Цікаво, як це пан Кошель читає написаний чорним по білому наказ міністерства? Задом наперед? Зверху донизу? Чи, може, раком? Цитую: "МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ НАКАЗ N 500 29.08.2008 м.Київ Про заходи щодо удосконалення надання екстреної медичної допомоги населенню в Україні З метою удосконалення надання екстреної медичної допомоги населенню України, в тому числі під час ліквідації медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій природного, техногенного характеру, терористичних актів: Наказую: 9.2. Залишити до 01.01.2011 року в структурі станцій швидкої медичної допомоги функціонуючі, на час видання цього наказу, спеціалізовані бригади швидкої медичної допомоги та до 01.01.2011 року провести атестацію лікарів спеціалізованих бригад швидкої медичної допомоги (кардіологів, неврологів, інших) за спеціальністю "Медицина невідкладних станів" на відповідність категорії не нижче наявної. Міністр В.М.Князевич" http://www.moz.gov.ua/ua/main/docs/?docID=11383
Анонім Показати IP 20 Листопада 2008 10:02
Шиба тримає бо бабло від них має.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus