USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцькому пологовому будинку - скорочення на 50%?

13 Листопада 2013 10:18
Працівники пологового в обласному центрі все гучніше говорять про скорочення, а чиновники кажуть, що це буде «переведення», - повідомляє «Слово Волині».

Як йдеться у повідомленні, найближчим часом у Луцькому пологовому будинку на половину скоротять ліжкомісця. Тобто працівники можуть втратити свою роботу, а породіль не буде де приймати. Наразі ж майже 50% жінок зі всієї Волині народжують у Луцьку (і це баз урахування мешканок обласного центру).

Працівники пологового апелюють, що скорочення відбудеться якраз в період новорічних свят, щоб ніхто не зрозумів й не отямився, що їх попросту виштурхали з роботи.

Зі слів начальника управління охорони здоров'я Федора Кошеля зміни можливі. «Це не можна назвати «скороченням», радше – «переведення», – розповів Кошель.

Головний лікар Луцька пояснив, що 2014 року здадуть в експлуатацію Волинський обласний перинатальний центр. Тоді й розпочнеться перерозподіл.

«Ми розділимо ліжкомісця між місцевим пологовим будинком та обласним перинатальним центром. Волиняни надають перевагу тому, щоб лікуватися в Луцьку. А з відкриттям Центру значно знизиться навантаження районних лікарень. Певний рух буде. Зробимо так, щоб ліжка не були порожніми й медики байдики не били, бо бюджетний ресурс дуже обмежений, і його потрібно використовувати ефективно», – зазначив Федір Кошель.
Окрім цього, він додав, що частина лікарів луцького пологового перейде працювати у перинатальний центр.
«Окремих фахівців уже запрошують до майбутнього Центру. Частина лікарів просто перейде на фінансування з обласного бюджету. До другого півріччя 2014 року працюватимемо у звичному режимі, а далі – все залежатиме від ситуації. Нині чогось конкретного сказати не можу», – наголосив Кошель.

Він вважає, що робота для лікарів та пацієнтів із відкриттям Центру «полегшиться та нормалізується».
Проте нині працівники Луцького пологового будинку не вірять коментарям чиновників і непокояться через свої робочі місця.
Працівники пологового в обласному центрі все гучніше говорять про скорочення, а чиновники кажуть, що це буде «переведення»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
? Показати IP 13 Листопада 2013 12:21
Відповідно до Конституції ніхто не має права зменшувати кількість місць в пологовому будинку. Так, згідно логіки, Кошель правий, але Закон не на його боці. З відкриттям перинатального центру така кількість ліжок в пологовому будинку вже не потрібна, але треба було це врегулювати законодавчо. Відносно працівників, то треба дати їм можливість зробити власний вибір, аби уникнути невдоволення. Кажете, вже запрошують, то нехай люди собі заповнять там місця і не потрібно буде нікого скорочувати і переводити. Чому постійно потрібно показувати свою зверхність, яка в більшості випадків ще й не товришує з законодавством?
lutchanka Показати IP 13 Листопада 2013 19:40
а може краще закрити міськздороввідділ, який вже кілька десятків років очолює Кошель? Навіщо така нікому не потрібна структура - у нас в луцьку не стільки медзакладів, щоб ще тримати міськздороввідділ
акушер до lutchanka Показати IP 13 Листопада 2013 23:17
Це кошелю треба під с... дати, і в прокуратуру на чай. Закладів охорони здоров"я в Луцьку не мало.Міськздороввідділ потрібний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus