USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькому районі стало менше онкохворих

4 Серпня 2009 12:51
Основна причина поширення онкозахворювань як серед мешканців Луцького району, так і у всьому світі – психологічний бар’єр. Таку думку висловив під час наради у першого заступника голови Луцької райдержадміністрації заступник головного лікаря ЦРЛ Віктор Доброгурський, – повідомляє 4 серпня репортер «Волинських Новин».
 
За словами лікаря, за перше півріччя 2009 року у Луцькому районі виявили 76 нових випадків онкозахворюваннь, 73 із них було вперше зафіксовано, два рецидиви та одне повторне захворювання. Приємною звісткою стало те, що цього року на сто тисяч населення припадає 127 онкохворих, тоді як минулого року цей показник становив 142.
 
Також значно збільшилася кількість оглядів по виявленню у населення району раку шийки матки. «У 2004-2006 роках за цілий рік в районі робили від сили лише 200 мазків. А зараз сім-вісім тисяч мазків за півроку», – зауважив Віктор Доброгурський.
 
Однак все одно проблема обстеження населення залишається відкритою. Основна причина, на думку лікаря, – психологічний бар’єр. Як він зазначив, багато людей вважають, що їм краще жити не знаючи про свої хвороби. Тому вже цього року виявили шість занедбаних випадків ракових захворювань, які призвели до онкопатологій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus