USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькому замку пам'ять про митця вшанували виставкою

11 Вересня 2008 10:04
У приміщенні художнього відділу Волинського краєзнавчого музею 10 вересня відбулася художньо-меморіальна виставка, приурочена до 80-річчя від дня народження волинського художника та педагога Петра Сензюка. Вшанувати пам\'ять про митця прийшли його друзі, колеги та вихованці, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Загалом  на виставці представлено понад сотню творів, які художник створював упродовж усього життя. Серед картин переважають натюрморти та пейзажі гір, які вражають своєю реалістичністю та яскравістю барв, зокрема – «Буковинський хутір», «Озеро Синевир», «Гори димлять», «Польові квіти». Також приковують увагу низка етюдів, створених у 1960-1970-х роках.
 
На відкриття експозиції прийшли рідні та близькі художника, його друзі та вихованці. Петро Сензюк, як стверджує його учениця, викладачка Луцької художньої школи Галина Івашко, був людиною, яка несла велику місію у своєму житті. І ця місія полягала в поєднанні творчого та просвітницького. І навіть ті, хто не став художником, перейняли від цією людиною гармонію душі.
 
«Петро Сензюк був людиною від Бога, і мав дуже хорошу рису – людяність. І вона об’єднувала навколо нього людей», – сказала пані Івашко.
 
Довідково:
 
Петро Сензюк народився 18 вересня 1928-го на Хмельниччині. У 1951 році приїхав на Волинь, де через 10 літ став керівником Луцької дитячої художньої школи. Петро Сензюк – автор науково-методичної праці «Композиція в декоративному мистецтві» (1988).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Вересня 2008 11:54
Може, пані Галина ІВАШКІВ?! Журналісти, майте повагу до ьлюдей, не перекручуйте прізвищ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus