USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькому ЖКГ готується хвиля скорочень

19 Травня 2009 18:27
У Луцьку готується хвиля скорочень працівників житлово-комунального господарства. За словами директора департаменту ЖКГ луцької мерії Владислава Стемковського, незабаром планується звільнити понад сотню чоловік. Про це йшлося сьогодні, 19 травня, під час засідання комісії з питань забезпечення своєчасності оплати податків на підприємствах комунальної форми власності, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Директор департаменту ЖКГ розповів, що влада завинила перед комунальниками за фактично надані послуги та проведені роботи 4,5 мільйона гривень. Наразі житлово-комунальні господарства ледве зводять кінці з кінцями, оскільки реальних надходжень бракує, аби закрити всі потрібні платежі. Тому деякі ЖКП змушені відмовлятися від сплати ПДВ, але гасять борги по зарплатні та відрахуваннях до Пенсійного фонду. Наприклад, зі слів керівників підприємств, ЖЕК № 3 заборгував понад 300 тисяч гривень ПДВ, ЖКП № 11 – 31 тисячу гривень ПДВ і 60 тисяч гривень зарплати.
 
Владислав Стемковський порятунок бачить у рівновазі витрат і доходів, насамперед – за рахунок оптимізації видатків. У деяких житлово-комунальних підприємствах на матеріали витрачається лише 3% доходів, абсолютна ж більшість спрямовується на зарплатню. Тому пан Стемковський вважає, що потрібно зменшувати фонд заробітної плати, очевидно – за рахунок скорочення штатів. Він запевнив, що про можливе звільнення попередили вже понад сотню працівників, зокрема управлінсько-адміністративного штату. Окрім того, ліквідовуються окремі ЖКП. Власне, буде ліквідовано три підприємства, зокрема № 1.
 
Подібна ситуація і на підприємстві електротранспорту. Тут, для оптимізації витрат, планується скоротити частину виробничого та управлінського колективу, – зізнався директор підприємства Іван Кубіцький. За його словами, собівартість перевезення пасажира у тролейбусі перевищила 85 копійок, а процедура зміни тарифів може затягнутися на півроку. Окрім того, нові тарифи мають пройти погодження у двох міністерствах.
 
«Ситуація складна, я би навіть сказав – критична», – зазначив пан Стемковський. Він наголосив, що в Луцьку – тарифи на утримання житлового фонду нижчі, аніж у Ковелі. Тож, очевидно, вже на часі питання підвищення тарифу.
 
Натомість заступник начальника Луцької об’єднаної державної податкової інспекції Олег Решетник розповів, що перед податківцями розпорядженням міського голови поставлено завдання скоротити податковий борг наполовину. Натомість, як відповідали на його запитання керівники ЖЕКів, стало зрозумілим, що найближчим часом комунальники сплачувати ПДВ будуть неспроможні. Пан Решетник нагадав Владиславу Стемковському – якщо питання стягнення податкового боргу розглядатиме суд, то рахунки підприємств будуть заблоковані виконавчою службою, а тоді підприємства взагалі не працюватимуть.
 
Олег Решетник закликав керівництво ЖКП сплачувати хоча б поточні платежі до бюджету. Фактично, може виникнути питання, що міській владі доведеться виставляти на продаж майно для погашення податкової заборгованості комунальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 19 Травня 2009 18:36
А на скільки чоловік скоротять департамент ЖКГ? На скільки відсотків керівництву зменшать заробітну плату?
Анонім Показати IP 19 Травня 2009 19:21
Та за тігроші, які ми платим за комун послуги, ці ЖЕКі золоті повинны бути
Анонім Показати IP 20 Травня 2009 09:23
Обкакалась мэрия кругом.
юрист Показати IP 20 Травня 2009 09:50
не думаю що керівництву ЖКГ скоротять зарплату, просто людей виженуть і потім ще і тарифи на ком.послуги підвищять
юрист Показати IP 20 Травня 2009 09:59
не думаю що керівництву ЖКГ скоротять зарплату, просто людей виженуть і потім ще і тарифи на ком.послуги підвищять
Анонім Показати IP 20 Травня 2009 10:41
Це треба було робити 3 роки тому, чомусь не робили, а тільки говорили про реформу? Чому? Можливо через те, що керівництво і так непогано кормили? Чоиу лучани платили 3 роки зарплату роздутим штатам ЖКГ, а коли треба, наприклад, вентиль поміняти, то весь час коштів не виcтачає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus