USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку – «Поліське літо з фольклором». ФОТО

23 Серпня 2012 11:54
У Луцьку стартував міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Урочисте відкриття фестивалю відбулося 22 серпня.

Нагадаємо, дійство триватиме у Луцьку з 22 до 27 серпня.

Ще вчора зранку учасники фестивалю зібралися у приміщенні міськради, де їх привітав із приїздом луцький мер Микола Романюк.
Дійство розпочалося святковою ходою колективів із семи різних країн світу від Театрального майдану аж до замку Любарта.






























Саме у стінах Луцького замку і відбулося відкриття «Поліського літа-2012».





На сцені танцював фольклорний колектив «Джаффра» з ізраїльського міста Ібіллін.


Не встигли люди оговтатися від захоплюючого виступу гостей з Ізраїлю, як на сцені з’явився уже інші учасники фестивалю. Вокалістки фольклорного колективу «Йоре» з литовської столиці Вільнюсу вразили присутніх традиційним співом під акомпанемент народних інструментів.



Красу народної музики показали присутнім учасники словенського академічного фольклорного колективу «Озара» з міста Крань.


На сцену вийшли й українські учасники, серед яких був і луцький художній ансамбль танцю «Радість».


Відразу ж після представників міста-господаря фестивалю виступив турецький фольклорний колектив «Таскопру Хальк Егітімі Мерезі» з міста Кастамону.


Із румунського міста Клуй-Напока до Луцька приїхав фольклорний колектив «Мартісорул». В оркестрі грають на скрипці, кларнеті, тараготі, контрабасі, акордеоні, сопілці та флейті. Окрім того, під звуки народних пісень двоє з учасників колективу виконали традиційний румунський танець.


Справжній фурор влаштували представники Конго. Хоч у фольклорному колективі «Лі Шур де Бразза» є й французи, від їхнього виступу усі присутні підзарядилися африканською енергією.






Іншим колоритним виступом подивував і мексиканський колектив «Тзонтемок». Учасниці у барвистих спідницях витанцьовували запальні па, тоді як чоловіки вразили танцем із шаблями.







Яскравий, подекуди і небезпечний виступ уродженців Мексики продовжився танцем зразкового ансамблю народного танцю «Волиняночка». Саме українські учасники і завершили перший фестивальний день «Поліського літа».




Варто зазначити також, що вперше за всю історію проведення фестивалю ведучим став директор фестивалю, керівник Української секції CIOFF Юрій Войнаровський.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
просто я Показати IP 23 Серпня 2012 12:19
Шикарне дійство!!!ДЯКУЄМО!!!!!!!!
Лучанка Показати IP 23 Серпня 2012 12:20
Де фото Альони ? ))
Чеширский Кот Показати IP 23 Серпня 2012 13:43
Для довідки: CIOFF (Міжнародна рада організацій фольклорних фестивалів і народних мистецтв) - це неурядова організація, котра перебуває у формальних консультативних стосунках з ЮНЕСКО. Була заснована 10 серпня 1970 року у Франції. В даний час в усьому світі членство CIOFF охоплює 89 країн світу, у тому числі і Україну, 68 національних підрозділів, 2 асоційованих членів і 19 членів-кореспондентів. Веб-сайт CIOFF: www.cioff.org
Марія Показати IP 23 Серпня 2012 15:37
Дійство просто клас!!!Емоцій багато і всі хороші.Дуже гарні колективи.Тільки литовці трохи занудні,але такий,видно в них фольклор.Я сама працюю в культурі,тому пишаюсь цим дійством.Шкода,що пану Юрію ніяк не вдається знайти достатньо коштів,так би він ще й не таке затіяв.А внучок його чудовий,гарно відпрацював на сцені.кумедно так він того чорного на сцену виводив,розмовляв так цікаво з ним.Одним словом-БРАВО!!!!
насонов Показати IP 23 Серпня 2012 15:49
Какой такой Алёны?а почему нету на фотках начхальницы?Она же везде,где много людей.Любительница попиариться на чужих достижениях.
Неваут Показати IP 23 Серпня 2012 15:55
А чому, як тільки показують наших депутатів, так ці, як круті пацани, тримають мобільні біля вуха?
*** Показати IP 24 Серпня 2012 01:09
ХЛІБА ЩЕ ТРЕБА !!!ХЛІБА ЩЕ ТРЕБА !!!ХЛІБА ЩЕ ТРЕБА !!! бож дійство є а його нема. які ми убогі якщо на це видемось і нічого не робим коли нас гнуть. слава ПР.
Kari Показати IP 17 Червня 2013 19:21
А коли буде відбуватись Поліське літо з Фoльклором 2013???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus