USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку – відкритий чемпіонат із кікбоксингу. ФОТО

14 Травня 2012 19:47
Відкритий чемпіонат Луцька з кікбоксингу серед молоді та юнаків з нагоди Дня Перемоги відбувся 12-13 травня за підтримки благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».
Позмагатися за нагороди у спорткомплексі «Адреналін-Сіті» прибули близько 170 спортсменів.
Спільно із Волинською обласною федерацією кікбоксингу, організатором змагань з кікбоксингу став благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», який активно пропагує здоровий спосіб життя серед молоді та юнаків. На переконання засновника фонду Ігоря Палиці, кошти, виділені на зміцнення здоров’я дітей, – найважливіша інвестиція в майбутнє краю, у завтрашній день України.
«Благодійний Фонд Ігоря Палиці працює над тим, щоб майбутнє нашого міста, нашої області було здоровим, красивим і мудрим. І тому фонд активно пропагуємо здоровий спосіб життя, виконуючи програму «Вздоровому тілі – здоровий дух». В рамках програми фонд «Новий Луцьк» облаштовує майданчики «Здоров’я» у навчальних закладах сучасними тренажерами , популяризує дні здоров’я та забезпечує спортивним інвентарем, не тільки навчальні заклади , а й спортивні клуби та секції для для молоді та школярів», - зазначила директор благодійного фонду Ніна Тарасенко.

Зі слів виконавчого директора Волинської обласної федерації кікбоксингу Анатолія Кобеля, усю «титанічну» роботу щодо організації турніру взяли на себе благодійники. «Засновник фонду Ігор Палиця був частим гостем у нас в залі, він добре відноситься до діток і ці діти, ви побачите, ще запишуть свої прізвища золотими буквами в історію спорту України», - додав він.
За словами Анатолія Кобеля, за 5 років існування на Волині, федерація виховала 15 майстрів спорту з кікбоксингу, одного майстра спорту міжнародного класу, понад 75 кандидатів у майстри спорту.
Президент федерації «WAKO» Волині, почесний президент обласної федерації кікбоксингу Ігор Корольчук стверджує, що задачею федерації є популяризація цього виду спорту та виховання нації, щоб діти росли здоровими і міцними. З його слів, у клубі займається 300 діток.
«Хочу подякувати Ігорю Петровичу Палиці, який відгукнувся на проведення змагань, який всіляко нам допомагає, на сьогоднішній день допомагає місту Луцьку, розбудовує його, не цурається нас, такого маленького клубу, в якому бачить перспективу розвитку», - додав він.
Чемпіон України і світу з кікбоксингу Іван Швайко зауважив, що цей вид спорту дає впевненість у собі, дуже багато друзів, досвід у житті та спорті. А Юрій Зубчук (чемпіон України та віце-чемпіон світу, - «ВН») додав, що кікбоксинг – чудовий шанс завести нові знайомства і, окрім того, сприяє саморозвитку.
Своїх синів Марка і Власа привів на змагання віце-президент федерації «WTKA» Волині Юрій Куць. «Мої дітки займаються цим видом спорту. Привів сьогодні меншого. Йому – 7 років. У старшого вже є багато нагород, ми активно займаємося. Я все, що вмію, все, що знаю, стараюся передати своїм діткам. Тато мій був тренером з боксу. Виховав чемпіонів України», – розповів він про свою своєрідну сімейну справу.
Він додав, що цей вид спорту розвиває логічне мислення і тактичні вміння, виховує силу волі і кмітливість. Куць переконаний, що дитина, яка прийшла у цей вид спорту ніколи не буде битися на вулиці, адже це – «як холодна зброя».
«Діти усвідомлюють рівень відповідальності і цього робити не будуть», - додав Юрій Куць. Його старший син Марк впевнений, що цей вид спорту – для справжніх чоловіків. Кумирами хлопчика є його тато і дід.

Голова оргкомітету чемпіонату Святослав Ковтун розповів про організацію змагань: «Я знав, що є така благочинна організація як благодійний фонд «Новий Луцьк». Я звернувся за підтримкою, і до мене з розумінням віднеслися і допомогли. Я хочу подякувати фонду і безпосередньо подякувати Ігорю Петровичу Палиці за допомогу в організації цього турніру».
Після урочистого відкриття чемпіонату усіх учасників і присутніх привітала директор фонду Ніна Тарасенко. «Мені хочеться також передати вітання від засновника фонду Ігоря Петровича Палиці. Він переконаний, що тільки в здоровому тілі – здоровий дух. Я хочу вас попросити, щоб ви були здорові не тільки фізично, але й духовно», - зазначила вона.

Привітав і побажав перемоги учасникам також і перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук: «Я впевнений, що на цьому чемпіонаті ви найдете собі друзів, підвищите свою майстерність».
Він також подякував засновнику фонду «Новий Луцьк» Ігорю Палиці, що фонд піклується про підростаюче покоління держави. «Сьогодні в місті Луцьку в загальноосвітніх школах знаходяться чотири майданчики, які вже збудовані, встановлені завдяки його фінансовій підтримці. Ще 11 майданчиків буде встановлено найближчим часом. Це дасть можливість займатися не тільки дітям, які навчаються в цих навчальних закладах, але і дітям, які проживають навколо наших загальноосвітніх шкіл», - сказав Кравчук.

Участь у змаганнях взяли близько 170 учасників із Рівного, Тернополя, Володимира-Волинського, Ковеля та інших міст. Колегію журі очолив Ігор Корольчук.
Під час урочистого відкриття у залі вишукувалися усі команді, члени яких брали участь у чемпіонаті, і прослухали Гімн України.




Після оголошення пар у змаганнях, для учасників та усіх присутніх виступили юні спортсмени із хореографічною композицією та акробатичним номером.

Також своїм виступом порадували гостей і учасників змагань юні художні гімнастки під керівництвом майстра спорту з художньої гімнастики Ганни Войнаровської.

Участь у турнірі взяли представники спортивних організацій, спортклубів, секцій, які культивують різні види єдиноборств. Зокрема кікбоксинг, рукопашний бій, карате та французький бокс.

Змагання проводилися у різних вагових категоріях серед чоловіків, жінок, юніорів, юніорок та юнаків від 10 до 25 років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кіноман Показати IP 14 Травня 2012 21:42
При всем уважении к Адреналин-Сити - спортзалы там совсем не для чемпионатов такого уровня
Такитак Показати IP 15 Травня 2012 15:44
Мене особисто дуже потішило, що Під час урочистого відкриття у залі вишукувалися усі команді, члени яких брали участь у чемпіонаті, і прослухали Гімн України. Бо якби його співали директор фонду Ніна Тарасенко та "художниці" майстра спорту з художньої гімнастики Ганни Войнаровської, це було б якось незручно. Пояснюю свою думку: усі ці дівчата та жінки це сестри, але ніяким чином не "браття", хоча саме останнє передбачає Гімн України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus