USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скандальне будівництво на Стрілецькій у Луцьку: черговий раунд

19 Серпня 2015 17:22
Боротьба за прибудинкову територію між мешканцями будинків № 23, 27, 29, що на вулиці Стрілецькій, і забудовником ПП МП «Турія» триває. Цього разу забудовнику пропонують змінити доїзд до майбутньої новобудови.

Чергову спробу залагодити конфлікт розглядатимуть депутати під час сесії міської ради.

Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою сьогодні, 19 серпня.

Нагадаємо, мешканці згаданих будинків виступили проти будівництва нової багатоповерхівки, оскільки доїзд до новобудови мав пролягати через їхній двір. 8 липня виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв рішення про призупинення будівництва до проведення експертизи та підготовки документації щодо альтернативного доїзду до будівельного майданчика. Проте фірма-забудовник подала до суду з позовом про скасування рішення виконкому Луцької міської.

29 липня Луцький міськрайонний суд прийняв ухвалу «задовольнити заяву про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову», яка зупинила дію окремих пунктів рішення виконавчого комітету. Відтак, це розв'язало руки забудовнику до вирішення справи по суті, тому будівельні роботи на вулиці Стрілецькій, 21 б відразу активно відновили.

Натомість відбулися загальні збори мешканців сусідніх будинків, на рішення яких міська рада мусить відреагувати, зауважив депутат міської ради Богдан Шиба.

Тож, на розгляд сесії пропонується проект рішення, який мав би врегулювати конфлікт між лучанами та забудовником. На виконання рішення загальних зборів громадян пропонується звернутися до забудовника, аби він передбачив заїзд до будинку не через прибудинкову територію сусідів, а з боку вулиці Яровиця, та облаштував спільний дитячий майданчик.

Проте в резолюції до проекту рішення юристи і головний архітектор міста вказують, що цей проект рішення суперечить чинному законодавству. Натомість Богдан Шиба зауважив: якщо заїзд з вулиці Стрілецької збережеться, то чергового витка конфлікту не уникнути.

Як пояснила заступник міського голови Лариса Соколовська, щодо дитячого майданчика, то із забудовником домовилися вже давно. А ось з поїздом – складніше, адже містобудівні умови видавалися на те, щоб доїзд організовували з вулиці Стрілецька.

Крім того, додають депутати, доїзд з вулиці Яровиця мав би бути паралельно залізничній колії, а залізниця не так легко віддає свою землю.

Зрештою, депутати вирішили рекомендувати сесії підтримати цей проект рішення і проголосували за нього під час засідання комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинь Показати IP 20 Серпня 2015 07:17
Мешканці будинків 47, 53 та 53А проспекту Відродження тиждень назад були шоковані заявою представника забудовника ( житлово-будівельний кооператив "Відродження") про намір побудувати багатоповерхівку у невеличкому скверику , де посадженя Алея в память 20 років Чорнобильської трагедії. Ми зібрали ініціативну групу та направили звернення Романюку, в земельну комісію міськради, депутату Пекарському, громадському обЇєднанню "Народний контроль" з проханням розібратися , хто ж видає такі документи на землекористування, коли забудовники-аферисти хочуть будувати багатоповерхівки майже на автомобільній дорозі з дуже жвавим рухом транспорту.
він Показати IP 20 Серпня 2015 11:25
тобто члени комісіі прийняли свідомо рішення яке суперечить чинному законодавству

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus