USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку дітей зігріватимуть електрикою. ВІДЕО

9 Жовтня 2008 16:16

У ЗОШ № 12 обласного центру Волині влада показала енергетичну стратегію в дії. Зразком цього послугувало введення в дію електричної теплоакумулюючої системи «Електропік», яка передбачає перехід на альтернативний вид опалення. Про це повідомив 9 жовтня репортер «Волинських новин».
Раніше цей навчальний заклад обігрівався за рахунок котельні, яка розміщується 3а 400 метрів від школи. Проте, через її незадовільний стан, зношеність мереж температура повітря в приміщенні становила 13-15 градусів взимку.
Проектантом і виконавцем робіт у навчальному закладі стала ЗАТ «Інформаційно-маркетингова служба» із міста Кам’янець-Подільського. А міському бюджету електрична система, а також капітальний ремонт школи і даху загалом обійшовся у 1 мільйон 800 тисяч гривень – два мільйони.
«Технологія «Електропік» працює за рахунок нічної електроенергії в період провалу навантаження в електричній системі. Для необхідного обігріву приміщення система вмикається на 3-5 годин вночі. А вдень ця електроенергія перетворюється в тепло, яке і обігріває приміщення», - зазначила директор ЗАТ «Інформаційно-маркетингова служба Галина Левицька.
Додамо, що очільник міста зазначив, що у недалекому майбутньому кілька багатоповерхівок Луцька отримають такі ж побудинкові системи гарячого водопостачання і тепла.
Довідково:
ЗАТ «Інформаційно-маркетингова служба» із міста Кам’янець-Подільського зарекомендувала себе із 1996 року. На їхньому рахунку декілька десятків подібних проектів у Хмельницькій області. Луцька школа – найбільший із об’єктів, над яким вони працювали. У активі фірми – також 20 патентів в галузі електротехніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus