USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку гостював Михайло Слабошпицький

31 Січня 2009 16:11

На Волинь 30 січня  завітав відомий літературознавець, критик, публіцист і письменник  Михайло Слабошпицький, – повідомляє репортер «Волинських Новин».

 
Михайло Слабошпицький зустрівся зі студентами і викладачами ВНУ імені Лесі Українки та розповів про свою творчість і роботу над новими книжками. Провела зустріч голова обласної організації спілки письменників України Ніна Горик. Вона, зокрема, зауважила, що у книгах Михайла Слабошпицького кожен може знайти для себе корисну пораду, щось близьке й необхідне.
 
Гість відповідав на запитання з залу, а також розповів про свої книги. Приміром, одна з останніх – «Приватна справа дисидента в науці», де йдеться про епізоди з життя відомого лікаря Володимира Берсенєва, який свого часу вилікував письменника від тяжкої недуги.
 
Михайла Слабошпицького відзначив, що творче натхнення до нього приходить тоді, коли з’являється певна інформація, яку конче хотілося б донести до людей.
 
Довідково:
 
Михайло Федотович Слабошпицький – лауреат Шевченківської премії 2005-го року за книгу «Поет із пекла» (про життя і творчість Тодося Осьмачки), а також виконавчий директор Ліги українських меценатів, директор видавництва «Ярославів Вал». Співголова координаційної ради Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика. Із 2006-го – секретар ради Національної спілки письменників України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus